Hoppa till sidans innehåll

Dubbla vinster för Calluna

2017-09-09 22:22
Världens bästa liga är igång igen! I damernas allsvenska grupper ska det bli spännande att se vilka lag som aspirerar på att kliva uppåt till våren. Calluna markerar direkt att det finns intresse genom två segrar på bortaplan.
  • Uppdaterad: 2017-09-09 22:22

I SÖDRA gruppen inleddes spelet med ett lokalderby, för det kan vi väl kalla det när Högland F tar emot GoIF Fram från Jönköping? Högland vann med 12-8 efter att direkt ha tagit kommandot med 2 x 4-1, och även om Fram vann de två sista serierna kom de aldrig i kapp. Emma Lejman bäst hos segrarinnorna med 807.

Trolle från Karlskrona besökte Trollhättan och Göteborg. Det såg länge bra för Karlskronatjejerna mot Trollhättan, men hemmalaget fick till en 4-1 i sista serien och kunde vinna med 11-9. Trolle tog ledningen även mot IFK, med den skillnaden att hemmalaget inte fick komma lika nära eller förbi. Vinst för Trolle med 11-9. Lena Carlsson bäst i båda matcherna med 770 i Trollhättan och 817 i Göteborg.

Ett av topplagen från i fjol, Calluna, startade med en bortaresa till Skåne. Staffanstorp och Spader Dam F stod för motståndet, och båda matcherna slutade 5-15 i Calluna-favör. I Staffanstorp stretade Anneli Edvardsson, 789, emot bäst. Susanne Olausson toppade i Calluna, och Sofia Lassila i par med Emma Magnusson tog 4 banpoäng. I Helsingborg vad det Sofia Lassila som var matchbäst med 762 och paret Susanne Olausson/Karin Hjertén som tog 4 banpoäng.

Söder var också topplag i fjol, och även om nykomlingarna Bells chockstartade med att ta ledningen med 4-1, så lyckades Söder snart styra upp det hela. 7-13 till bortalaget slutade matchen. Matilda Ahlberg i hemmalaget matchbäst med 779. Söder for vidare till Falkenberg, där Hallandia fortfarande spelar (Hallandia har det säkerligen alldeles utmärkt i Falkenberg hos Johan Helldén & co, men nog är det väl underligt att en kommun av Halmstads storlek inte ska kunna erbjuda sina invånare en vettig hall för att bedriva sport?) och där gick det inte lika lätt. 11-7 slutade den tillställningen. Sandra Granfeldt bäst hos segrarinnorna med 787, men Pernilla Håkansson var matchbäst med 804.

I NORRA gruppen inledde DN/Expressen med att ta emot AIK. Tjejerna från Bowlorama, som i våras gjorde ett allvarligt försök att ta sig upp i elitserien, kunde ta sig ur den fighten med seger 7-13. Lena Asklund bäst hos AIK med 723. AIK spelar sin andra match i morgon eftermiddag, då B-K Eva F tar emot hemma på Högdalen.

Bwk Ankaret styrde kosan mot Sollentuna och Sandviken. I första matchen gick det fint för Norrtäljetjejerna, som kunde vinna med 7-13 i en match som var jämnare än vad siffrorna visar. Sofie Granath toppade med 750 hos segrarinnorna. Sandviken var emellertid inte intresserade av att släppa några poäng ifrån sig, så härifrån for gästerna tomhänta. 14-5 vittnar om en ganska klar seger för hemmalaget. Moa Jonsson spets för Sandviken med 779, och Maria Arnöman/Emma Hellström tog 4 banpoäng.

Elan gästade Sundbyberg och for hem med en poäng, en poäng som laget säkerligen är nöjda med. SIK var första motståndarlaget, och visade ingen som helst pardon utan vann klart med 15-5. Annika Kilander matchbäst med 837; i Elan slog Frida Nord-Nohrén 800. Nästa motståndarlag var Mistral, och den matchen slutade 10-10 trots att hemmalaget hade 381 pinnar högre slagning! Vi har ett finurligt poängsystem, säg inget annat... Mari Gustafsson 843 och Jessica Jonsson 818, och Jonsson i par med Annika Grönvall stod för 4 banpoäng hos hemmalaget.

Skribent: Catharina Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 SUL
Glöm inte att anmäla er till Svenska Ungdomsligan
 
Städa Sverige
 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info