Hoppa till sidans innehåll

Dubbla svenska segrare på Irland

2018-11-06 15:00
De senaste åren har många svenska juniorer varit på Irland för att skaffa sig rutin. I år var 17 svenskar i Dublin och två av dem, Lukas Landin Andersson och Oliver Dahlgren vann sina klasser.
  • Uppdaterad: 2018-11-06 15:00

Flera distriktsförbund brukar ta med sig sina juniorer till den gröna ön Irland för att ge dem internationell rutin. Helgen som gick var sjutton svenska juniorer därför där och spelade Junior Irish Open 2018 som är en av åtta tävlingar på den europeiska juniortouren: Youth European Tour. I de 6 klasserna som avgjordes blev det svensk seger i två: pojkar under 19 och pojkar under 16.

Den äldsta av klasserna är ”under 24”, där var ingen svensk med, men i den ett steg yngre klassen: ”under 19 boys” blev det dubbelt svenskt i topp. Inför den sista matchen i round-robin-spelet ledde 18-årige Gustav Gunnarsson, som debuterade i Elitserien redan förra säsongen med BKF Falkenberg. Men med en spurt lyckades Oliver Dahlgren gå om.

16-årigen från Boden, som gick till Team Pergamon i somras, slog den danske juniorlandslagsspelaren Mathias Ankerdal med 213 mot 151. Tack vare de 25 bonuspoäng som utgick till vinnaren kunde tvåhandsspelaren gå om sin svenska konkurrens med 18 pinnar och ta hem segern.

Även i klassen ”under 16 boys” slutade det med blågul seger. BK Jokers Lukas Landin Andersson vann kvalet och fortsatte sedan att dominera i matchspelet där han slog alla de tre övriga finalisterna. Totalt vann 15-åringen med nästan 200 poäng före tvåan, hemmaspelaren Sean Staines.

Övriga framskjutna svenska placeringar var, bland andra, BK Hässles Ottilia Gunnarsson som slutade tvåa i ”under 19 girls” efter Junior-EM medaljören Cecile Dam från Danmark. Den 17-åriga skånskan som vann den engelska deltävlingen av Youth Euopean Tour för ett par månader sedan i London.

Framför alla framgångar är det 17 svenska bowlingungdomar som tar med sig massor med erfarenheter och kunskaper hem till bowlingbanorna i Sverige. Alla internationella karriärer börjar någonstans, och för många svenska juniorer börjar de, via sina distriktsförbund, på Irland.

Länk till tävlingens sida: http://www.tenpinbowling.ie/juniors.html 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info