Hoppa till sidans innehåll

Dubbla guld direkt på U23-NM

14 NOV 2019 15:01
När U23-NM idag startade på Island blev det dubbla guld direkt för Sverige genom William Svensson och debutanten Emma Halttunen från Spader Dam. - Man har drömt om detta hela livet, säger hon.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2019 15:01

Det blev dubbla guld direkt när de nordiska mästerskapen för ungdomar idag startade på Island. Europamästaren för seniorer William Svensson vann bland pojkarna och Spader Dams debutant Emma Halttunen vann på flicksidan efter en mycket stabil insats.
- Det är drömmen att ta medalj, och att ta guld det första man gör. Man har drömt om detta hela livet, säger Emma Halttunen som inte var speciellt nervös i sin debut.
- Lite i slutet, men inte så mycket. Om jag blev nervös så gick jag bara iväg och drack lite vatten, säger hon.

17-åringen från Helsingborg hade högst lägstanivå på en tuff profil där många plötsligt fick problem. Själv säger hon att det har med spärrspelet och materialval att göra.
- Det var bara att täcka rutor, och att ha lite ”carry”. Det är ju det, sen hade jag kanske bra klotval. Man får ju bara ha fyra klot och jag valde väl rätt klot, säger hon.

Med 1241 på sina 6 serier vann hon singeln före två finskor: Marjaana Hytönen (1188) och Peppi Konsteri (1159). Alla svenskor slutade topp tio på distansen, tvåhandstjejen från Eksjö Nora Johansson blev 6a (1116); Judith Friman, BK Högland, 8a (1091) och Ottilia Gunnarsson från BS Hässle 10a på 1059. Men med guld på första distansen finns det god chans till ett fint mästerskap.
- Det är väl bara fortsätta på samma sätt, hålla fokus, täcka rutor, säger Emma Halttunen nordisk mästarinna.

Bland pojkarna så var det den svenska seniorlandslagsmannen William Svensson som var bäst. Den 18-årige tvåhandsspelaren från Västervik höll en imponerande hög, jämn, nivå och samlade alla sina serier mellan 202 och 249 för 1409 och guld med 22 poängs marginal före norrmannen Alexander Beck, som har licens för BK Bågen i Hagfors. Bronset gick till finländaren Teemu Putkisto.
- Det är klart att det är roligt att vinna guld i singel. Första distansen är alltid tuff och det är flera bra bowlare så det känns väldigt bra, säger William Svensson. 

Robin Skans, Team Alingsås, blev 6a på 1270; Emanuel Jonsson, också Team Alingsås, blev 10a på 1225 och Team Clans Oskar Wirefeldt, som förra veckan tog sig till final i Kuwait Open, 11a på 1222. Nu fortsätter mästerskapet med lagdistansens första halva i eftermiddag innan den avslutas imorgon.

Se alla resultat här: https://www.nyc2019.is/
En del av spelet livestreamas också av Islands bowlingförbund här: https://www.facebook.com/Keilusamband/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info