Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt svenskt  i Brunswick Madrid Challenge

07 JUL 2019 20:10
Det blev en helsvensk final när Europa Tour tävlingen Brunswick Madrid Challenge avgjordes. Team Pergamons vänsterspelare Adam Andersson vann finalen mot landslagskollegan och nyblivne Europa Mästaren William Svensson med 214-207.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2019 20:10

När finalspelet i Brunswick Madrid Challenge avgjordes på söndagen så var det tio svenskar som hade tagit sig  till de olika finalstegen. I det första finalsteget gick Adam Andersson, Pontus Andersson och Kim Bolleby vidare till 16-dels finalerna där det gällde att vinna två av tre serier för att gå vidare.

Kvalvinnaren Jesper Svensson fick direkt möta en klubbkamrat i Pergamon. Där visade sig Kim Bolleby vara den starkaste och vann med 2-1. Även Jenny Wegner åkte ut mot en svensk , Pontus Andersson vann med 2-0. I 8-dels finalen blev det åter ett svenskt möte. William Svensson slog i avgörande serien 266 och slog därmed ut Kim Bolleby. Även Pontus Andersson åkte ut men Anna Andersson och Adam Andersson gjorde William Svensson sällskap till kvartsfinal.

Åter blev det en helsvensk match då Anna Andersson fick möta Adam Andersson. Adam var här klart starkast och tog sig därmed till semifinal dit även William Svensson gick efter seger mot Mexikanen Arturo Quintero. William och Adam hamnade till varsinn semifinal och William Svensson kunde enkelt slå Siti Safiyah Malaysia med 247-185. Semin mellan Adam Andersson och ett av de bästa PBA-proffsen Kyle Troup. var spännande. Matchen var helt jämn och Adam avgjorde till sin fördal med en dubbel i slutrutan och vinst med 212-203.

Finalen började med en enkelmiss av Adam Andersson, men Pergamonspelaren kom tillbaka och hade ett litet övertag inför slutrutorna. William slutade med fyra raka strike och tvingade därmed Adam Andersson till en strike i tionde rutan. Det klarade Adam Andersson av och kan numera titulera sig som vinnare i en Europa Tour tävling efter segersiffrorna 214-207.

Adam Andersson som tidigare spelat ishockey har en strålande säsong bakom sig. Adam fick debutera i EM i München och kom hem med en bronsmedalj och guld i femmanna. Segern i Madrid konkurrerar säkert med medaljerna från EM. Övriga svenska placeringar, Anna Andersson blev sexa, Pontus Andersson 15:e, Kim Bolleby 16:e, Jesper svensson 17:e och Jenny Wegner på 19:e plats.

Nu fortsätter spelet i Europa Toren och närmast är det spel i Storm San Marino Open under nästa vecka. Flera svenskar blandannat William Svensson åker från Madrid till San Marino. Där tillkommer det ett stort antal svenskar, 37 spelare från Sverige är anmälda till San Marino.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info