Hoppa till sidans innehåll

Dialog viktig inför uttagningen till +50 VM

2018-11-01 13:00
Det finns fortfarande möjlighet för dig som vill vara med på +50 VM 2019 att anmäla ditt intresse till förbundskaptenen Christel Carlsson som också meddelar vad hon kommer titta på. - Det är viktigt att man har en dialog, säger hon.
  • Uppdaterad: 2018-11-01 13:00

För dig som är född 1969 eller tidigare finns det fortfarande chansen att anmäla ditt intresse för att spela i den blågula tröjan på +50 VM i Las Vegas den 2a till 10e september 2019. Förbundskaptenen Christel Carlsson har fått in en hel del anmälningar hittills, men det finns fortfarande några namn hon saknar. Därför vill hon påminna om anmälningen samtidigt som hon vill komma med lite mer information.
- Egentligen vill vi gå ut med, lite grann, vad jag kommer titta på, vad spelarna förväntas göra. Då blir det också en liten påminnelse att de som inte har anmält sig kan göra det, säger förbundskaptenen.

Sista anmälningsdagen är den 11 november och anmäler sig gör man till This is a mailto link. När anmälningstiden har tagit slut kommer förbundskaptenen kontakta de anmälda spelarna.
- Det jag kommer titta på, framförallt, är Senior tour-tävlingarna, AIK Tournament, Jokers tävling och SM. De tävlingarna kommer jag att försöka vara på och se så mycket som möjligt så att man kan ha en dialog hela vägen med spelarna, säger Christel Carlsson.

Även om det inte är ett krav att spela alla dessa ”fokustävlingar” för att bli uttagen rekommenderar förbundskaptenen att de intresserade spelarna spelar dessa. Om det skulle vara så att någon inte kan vill hon också att man kontakter henne.
- Om det är några tävlingar som krockar med någonting, tala om det då, så vet jag det istället för att man tror att en spelare bara struntar i en tävling. Det är viktigt att man har en dialog. Man kan inte ställa ett ”måste” när det gäller den här typen av uttagningar. Då kommer man ta bort vissa spelare för det krävs ganska mycket ekonomi för att spela alla de här tävlingarna. Det är också därför jag inte lägger in någon tävling utomlands, säger Christel Carlsson.

Sedan är det självklart så att förbundskaptenen, till sin uttagning, även tittar på andra tävlingar och ligaspelet. Dialog och kommunikation mellan landslagsledningen och de intresserade spelarna är viktig även där.
- Om de vet att de ska åka iväg och spela någonting får de gärna höra av sig, gärna innan så jag inte bara får reda på när de spelar bra. Jag kan inte hålla reda på alla tävlingar som går men om man vet innan att folk kommer att åka och spela så kanske man kan jämföra lite spelare som spelar samma starter, säger Christel Carlsson.

Efter SM, den tionde juni 2019 kommer Christel Carlsson att presentera vilka spelare hon har valt ut som ska få representera Sverige vid Världsmästerskapen för seniorer (+50) i Las Vegas 2019.
- Jag tror det kommer bli något bra av det här, säger hon.

Läs också den tidigare artiekeln om +50 VM och dess förbundskapten: 
http://www.swebowl.se/Nyheter/NyheterSwebowl/christelcarlssonblirforbundskaptenpa50vm2019/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info