Hoppa till sidans innehåll

”Det känns som det är nära nu”

2018-03-06 13:00
Med ett par veckor kvar till Junior-EM i danska Ålborg har den dubble regerande mästaren i Masters börjat tänka på mästerskapet. - Jag tror att vi har goda chanser på lag-distanserna, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-03-06 13:00

Den 25e mars kommer det svenska juniorlandslaget att tåga in på Lövvang Bowlingcenter i Ålborg för att spela Junior-EM. Men redan förra helgen var truppen där för att förbereda sig, det fick, i alla fall, BK Kaskads William Svensson att börja tänka på mästerskapet.
- Då fick man ju in den här känslan om att det börjar närma sig, säger han.

De fyra uttagna flickorna och de fyra uttagna pojkarna åkte till tävlingsarenan för att de inte skulle bli överraskade av så mycket när det väl är dags för tävlingsspel. William Svensson som gör sitt fjärde Junior-EM har inte varit med om det förut men gillade det.
- Det var bra. För oss som lag var det välbehövligt. Att träffa alla och vara tillsammans en helg, bowling i hallen och bo på hotellet, allt sånt gör att man får in känslan för hur det kommer vara på mästerskapet, berättar 17-åringen.

Hanna Engberg vid J-EM i HelsingforsEn av fördelarna med att ha åkt till Ålborg på läger redan innan mästerskapet är att de har fått träna på banorna där de ska slåss om medaljerna. Därför har de redan lite koll på hur underlaget beter sig.
- Det är ganska bra friktion där. Banorna är rätt så speciella och kanten var väldigt svårspelad, i alla fall för oss killar, det greppade väldigt tidigt. Men det går att spela lite olika linjer i banorna, ingen spelstil utesluts så hallen är ganska rättvis, säger William Svensson.  

Även om den dubble regerande junioreuropamästaren i Masters har varit med flera gånger tycker han inte att det blir lättare, eller mindre nervöst, att tävla på de internationella mästerskapen.
- Det blir samma nervositet och samma uppladdning, samma spänning före mästerskapet även om jag vet vad det innebär. Men det blir inte så mycket lättare. Man blir ju nervös varje gång, det hade varit onormalt om man inte hade blivit det.  Man får ju bara försöka tänka att alla andra som är där är lika nervösa, det är lika för alla, säger Västerviks-sonen.

Någonting som han har lärt sig under åren är att inför mästerskapet känns alltid tekniken ”skit”. Därför jobbar tvåhandsbowlaren tillsammans med de fyra andra i truppen som går på bowlinggymnasiet i Nässjö på tekniken och på att hitta rätt känsla.
- Bowling ska vara kul när man åker till mästerskapet. Att man verkligen är taggad och positivt laddad. Vi är ju ett gäng från Nässjö som åker och vi hjälps åt att finslipa på detaljer, säger han och berättar att de även hjälper varandra med praktiska detaljer:
- Att allt praktiskt är klart innan, så att man har passet klart och sådant, säger han.

Den svenska truppen åker till Ålborg fredag den 23e mars så att de hinner med lite inofficiell träning innan söndagens officiella träning och invigning. William Svensson, som är regerande mästare i både Masters och lag, tror att Sverige har goda chanser på medalj även den här gången.
- Jag tror vi har goda chanser på lag-distanserna, 2-manna och 4-manna. Vi har sagt att vi ska åka ner och jobba för varandra och göra vårt bästa, säger 17-åringen

Förra året, på junior-EM i Helsingfors, blev William Svensson historisk som den första någonsin att försvara ett J-EM-guld i Masters. Nu har han möjlighet att vinna det för tredje året i rad.
- Det är svårt, det gäller att ha lite flyt med lottning och så, möta rätt motståndare vid rätt tillfälle. Men om jag kvalificerar mig till Masters är det klart att det kommer att sitta lite i bakhuvudet, säger han.

William Svensson säger att efter lägret de hade på plats i Ålborg börjar det kännas i kroppen att det närmar sig. Nu är det bara ett par veckor kvar innan det är dags för junior-EM i Ålborg.
- Det känns som det är nära nu. När man tänker på det går man nästan och ler, man blir glad på något sätt. Det ska bli spännande och roligt.

Truppen till Junior-EM:

Flickor:
Hanna Engberg, Team X-Calibur
Ellen Ekholm, Team X-Calibur
Judith Friman, BK Högland
Emma Lejman, BK Högland

Pojkar:
Adam Hultgren, BK Glam
Lukas Sevelin, Team Clan
William Svensson, BK Kaskad
Oskar Wirefeldt, Team Clan 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info