Hoppa till sidans innehåll

”Det är nu det gäller”

12 APR 2019 09:00
Damernas Elitserie kommer att avgöras till helgen med ett stort sammandrag i Skövde där alla lag spelar tre matcher. Vilka lag kommer att få spela slutspel och vilka tvingas kvala? - Allt kan hända den här helgen, säger Jenny Karlsson, BK Skrufscha.
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 09:00

De tre topplagen Spader Dam, Team X-Calibur och B-K Eva är alla redan klara för slutspelet den 17 – 19 maj 2019 i Nyköping när damernas Elitserie till helgen avslutas med ett sammandrag i Skövde. Där bakom har BK Skrufscha en liten chans att gå om BK Högland och knipa den sista slutspelsplatsen.
- Det är en väldigt viktig helg för oss då vi har allt i egna händer för att säkra en slutspelsplats. VI har väldigt tuffa matcher och har inte spelat match sen i början på mars, inte de bästa förutsättningarna men vi är otroligt laddade hela gänget, säger Ida Andersson i BK Högland.

Ida Andersson, BK HöglandLandslagstjejen och hennes lag har vunnit lika många matcher som de har förlorat den här säsongen och om de ska ta sig till sitt sjätte raka slutspel behöver de spela som de gjort sedan årsskiftet.
- Vi ska bara fokusera på oss och göra det bästa vi kan. Bowlar vi tillsammans är vi otroligt starka. Vårsäsongen har varit mycket bättre än hösten så vi är på väg åt rätt håll, säger Ida Andersson.

Helgens första match för det lila laget från Nässjö är mot just BK Skrufscha. Vinst där och de svenska mästarinnorna i 3-manna kommer att få spela slutspel. Vinst för Vänersborgarna och de har fortfarande möjlighet att få åka till Nyköping i maj.
- Vårt mål inför denna helg är att slippa kvala sig kvar. Det är så lite som skiljer från slutspel och att behöva kala, så att allt kan hända. Det hade varit kul att spela slutspel men det är inte det som vi kommer lägga fokus på, men som sagt, allt kan hända denna helgen. Det är nu det gäller, säger Jenny Karlsson, i BK Skrufscha.

Team Sweden-spelaren och hennes västgötska lag innehar, just nu, den femte positionen i tabellen vilket innebär att de slipper kvala för att hålla sig kvar i Världens bästa liga. De har fyra poäng upp till slutspelsstrecket men samtidigt bara en poäng ner till Örgryte IS som ligger under kvalstrecket.
- Det blir en tuff och intressant helg. Vi har ju fortfarande chansen att hamna i det där ingenmanslandet där vi slipper kvala för att hålla oss kvar. Det kommer vi att kämpa för, säger Christel Carlsson i Örgryte IS som verkligen inte vill riskera nedflyttning.
- Kvala för att hänga kvar är aldrig roligt. Det är en sak om du ska kvala för att gå upp, det är sporrande och inspirerande, att kvala för att hänga kvar är bara jobbigt, säger hon.

Det lag som just nu ser ut att få kvala för att hålla sig kvar i högsta serien är BK Cahoot från Kalmar. På sin sjunde plats har de 4 poäng upp till Skrufscha och säker mark med 6 poäng att spela om, det kommer bli tufft.
- Teoretiskt sett finns det en chans, även om vi vet att den är liten. Vi får fokusera match för match och ta det därifrån, säger Frida Löhnert i Cahoot.

Med alla åtta lag i damernas Elitserie på plats i Skövde kommer det bli en häftig helg med mycket spänning och bra bowling. Spelarna är laddade och ser fram emot en upplevelse.
- Det är första gången som alla lag är på samma plats, samtidigt. Nu träffas ju alla, så det här tycker jag ska bli jättekul, säger Christel Carlsson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

J EM
J-EM 15-21/4
Livestream

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
ParaSM
Para SM 2019
4/5 - 12/5

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info