Hoppa till sidans innehåll

Den nya introduktionsutbildningen: Steg 0,5

2017-03-14 13:00
Svenska Bowlingförbundet har släppt en ny introduktionsutbildning till bowlingträning som riktar sig alla som vill lära sig grunderna i bowling. - Vi vill att det här ska nå ut till så många som möjligt, säger David Runefelt.
  • Uppdaterad: 2017-03-14 13:22

Den enklaste svenska tränarutbildningen som finns kallas för steg 1 och omfattar 12 timmar teori och praktik. Nu finns det dock ett enklare sätt att lära sig grunderna i bowling och hur man lär ut de till nybörjare. Steg 0,5 är en enkel introduktionsutbildning i bowling som Svenska Bowlingförbundet lanserat.
- Det är någonting som vi har saknat väldigt länge och har varit väldigt uppskattat av de som har använt det hittills, säger David Runefelt som har tagit fram materialet för Svenska bowlingförbundet.

Materialet som kommer ut är väldigt grundläggande och berättar det mesta, från hur bred en bana är, hur man bokar en bana, vilket klot man ska använda, till hur man använder banans 39 ribbor för att sikta.
- Det är ett väldigt skalbart och anpassningsbart material. Ta russinen ur kakan, använd det som passar er, anpassa det efter målgruppen, säger David Runefelt.

Det som den nya steg 0,5 utbildningen lär ut är de basala, grundläggande delarna av modern bowling. Det som de mer avancerade steg 1-3 utbildningarna bygger på.
- Det är det här som det svenska sättet att spela modern bowling bygger på. Det är baserat på det svenska tränarmaterialet som är så framgångsrikt internationellt just nu, säger David Runefelt som hoppas att det här sprider sig.
- Det finns många som ger olika tips och råd runt om i hallarna. Vi hoppas att det här ger en likformighet, att det här är det grundläggande som vi ska lära ut, säger han.

Samtidigt som det här är en hjälp för att utbilda nya bowlare så finns det ingenting som hindrar att materialet delas ut till nybörjare, unga juniorers föräldrar eller anhöriga till parabowlare.
- Vi vill att det här ska nå ut till så många som möjligt. Var inte rädda för att använda det, skriv ut det och dela ut det, säger David Runefelt.

Onsdagen den 29e mars klockan 18:30 till 19:30 kommer David Runefelt som har tagit fram materialet att hålla ett Webinar, ett seminarium över internet, där han går igenom materialet och hur det är tänkt att användas.
- Vi ser gärna att så många som möjligt är med. Om inte tiden passar, anmäl er ändå, det kommer fler tillfällen, säger han och berättar att än så länge har han fått mycket bra kritik kring den nya steg 0,5 utbildningen.
- De som har använt det hittills har varit mycket positiva, säger David Runefelt.

Anmäl dig till Webinaret: http://www.swebowl.se/Verksamhet/Utbildning/Aktuellaaktiviteter

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 
http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!
__________________________
 SM Parabowlare 2017

Haga Bowling, Norrköping

Kval 29/4 - 7/5
Anmälan!

 


Tidigare Swedish Sim

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info