Hoppa till sidans innehåll

Damallsvenskan: Merci, Hallandia och Söder fortfarande obesegrade

2018-09-29 20:56
Merci och Söder lyckades vinna varsin jämn match, medan Hallandia kunde ta en rätt komfortabel seger. Dubbelseger på bortaplan är alltid bra, och det lyckades AIK med.
  • Uppdaterad: 2018-09-29 20:56

AIK tog fyra poäng på sin första bortasväng för året. Stjärnan var det första laget som fick möta AIK-stålet. Bortalaget var lite bättre hela matchen och kunde vinna med 13-7. AIK:s Malin Brodin stod för matchens enda parislagning med sina 838.

AIK lyckades få totalerna på sin sida i matchen mot B-K Eva F. Det stod 9-6 till AIK efter tre serier, och då de även lyckades få med sig sistaserien med 4-1 var saken klar. Nathalie Asklund var bäst hos segrarna, men Evas Jessica Tidbeck var matchbäst med 845.

Merci och Hammarby, som båda vann dubbelt förra helgen, drabbade nu samman på Mercis hemmaplan, och det är också de som fortfarande är obesegrade. 11-9 slutade matchen, sedan Merci hade lagt beslag på 10 p redan efter tre serier. Anna Lindfors och Emelie Tiveljung räddade den sista pinnen till hemmalaget när Bajen hittat strajkskorna i sista serien. Mercis Janina Lindberg matchbäst med 859, skuggad av Hammarbys Susanne Olsson med 846.

I Karlskoga tog Hammarby kommandot från start och hade avgjort efter tre serier. Kulornas Tarja Karlsson var dock matchbäst med 782.

Sollentuna hade besök av Sandviken, och hemmalaget tog ledningen med 3-2. Det kunde varit mer, för det skiljde bara en poäng mellan lagen i totalen. Denna vanns av Sandviken, som sedan fortsatte på den inslagna linjen. Resterande tre serier slutade 4-1 i bortalagets favör, och matchen slutade med Sandvikenseger 14-6. Segrarinnornas Eva-Lena Bichsel toppade matchen med 803.

Hallandia inledde dagen med att tämligen enkelt besegra gästerna från X-Calibur F. "Hemmalaget" - Halmstadklubben Hallandia spelar ju fortfarande i Falkenberg - hade Camilla Andersson på 860, Sanna Gustafsson på 846 och Linnea Andersson på 820. Hos X-Calibur hade Emma Lejman 803.

X-Calibur F fortsatte till Strike & Co där IFK Göteborg väntade. Blåvitt började med att ta ledningen med 4-1, men sedan gick serie 2 och 3 till X-Calibur och det stod 8-7 inför sista serien. En spännande serie följde, där lagen vann varsitt bord klart. De två andra borden var ganska jämna, men IFK kunde vinna båda, och dessutom totalen med 15 poäng. 12-8 till hemmalaget, men X-Calibur hade matchbästa Aleksandra Grumic med fina 896, och dessutom Ida Håkansson med 834.

Trollhättan lyckades bärga två poäng på sin bortaresa till Karlskrona och Kristianstad, men det var inte långt bort att det blivit fler! Segern kom i första matchen, mot Trolle, och det var aldrig något snack om att den skulle gå till Trollhättan. Bortalaget inledde med 3 x 4-1, och där var det klart. Högsta slagning var dock Trolles Ann-Cathrine Franssons 765.

I Kristianstad var det minst sagt jämnt. Söder började med att ta ledningen med 4-1. Trollhättan kontrade med samma siffror. Tredje serien gick till gästerna med 3-1, där totalen blev oavgjord, och sedan kunde Söder skriva segern till 10-9 genom att vinna sista serien med 4-1. Största diffen var 25 poäng på de fyra borden! Söders Katarina Norlin välte mest käglor med sina 765.

Calluna tog emot Högland F, och inledningsvis (5-0) gick det nog som hemmatjejerna hade kalkylerat, men det var också det enda. De övriga tre serierna vanns samtliga av Högland F, som kunde vinna matchen med 11-8. Höglands Åsa Storme bäst med 800 prick.

  

Vi har tagit 4 banpoäng!

Malin Brodin och Nathalie Asklund, AIK (Stjärnan – AIK)

Jessica Tidbeck och Cecilia Solén, B-K Eva (Eva – AIK)

Susanne Olsson och Tanja Sundström, Hammarby (Kulorna – Hammarby)

Mia Johansson och Jenny Sundström, Hammarby

Eva-Lena Bichsel och Moa Jonsson, Sandviken (Sollentuna – Sandviken)

Camilla Andersson och Gerd Axelsson, Hallandia (Hallandia – X-Calibur)

Linnea Andersson och Yvonne Martinsson, Hallandia

Aleksandra Grumic och Emma Lejman, X-Calibur (IFK Göteborg – X-Calibur)

 

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info