Hoppa till sidans innehåll

Dam-VM: Sandra Andersson har säkrat medalj i singel!

25 AUG 2019 06:37
Sandra Andersson kommer att ta Sveriges första medalj i ett VM sedan 2009, och som hon tar sin semifinalplats! Avslutningen med 267 satt perfekt, under stort jubel från den svenska hejarklacken.
  • Skapad: 25 AUG 2019 06:37

Sandra började med 265 och fortsatte sedan att spela mycket stabilt fram till serie 5, där två hål ställde till det och hon landade på 183.

-       Jag gjorde inga bra slag på högerbanan där, säger Sandra självkritiskt. Det var nog rätt bra att de kom, för det blev en väckarklocka – gör det bättre!

Den där serien gjorde att hon dalade lite i fältet, och det var nio spelare som var drygt 100 poäng över pari och som ville vara med och kriga om semifinalplatserna. USA:s Shannon O’Keefe var i ledningen med 1179, colombianskan Maria José Rodriguez var tvåa med 1157 och koreanskan Nayoung Lee låg trea med 1143. Sandra var fyra, 1134, och en pinne bakom henne lurade Birgit Pöppler, Tyskland. Nästa amerikanska, Danielle McEwan låg fyra pinnar bakom Pöppler.

Nayoung Lee och Sandra var de båda som satte mest strike i sista serien – Sandra började med åtta raka. O’Keefe spelade stabilt och klarade sig tack vare sin stora ledning, och McEwan satte tre strike i sista rutan för att passera Maria José Rodriguez med tre pinnar. 

-       Jag visste att det krävdes en hög sistaserie, fortsätter Sandra, och jag spelade riktigt bra och hade nog ett leende på läpparna hela tiden. Nu gäller det att äta och sova - det är en ny dag i morgon.

Näst bästa svenska blev Josefin Hermansson med 1321, följd av Joline Persson Planefors med 1309, Jenny Wegner med 1307, Cajsa Wegner med 1294 och Anna Andersson 1153 – en oerhört lovande svensk laginsats. Efter första blocket i singel sa Robban att det kommer att bli nära men inte räcka. Efter andra blocket kunde varken han eller Louise sluta le!

-       Tjejerna har spelat extremt bra tekniskt, och det är skönt att äntligen få hamna på rätt sida i kampen om medaljerna. I morgon gör vi allt precis lika, d v s Josefin och Jenny spelar första blocket och de andra fyra spelar block två, i samma konstellationer. Anna mår bra av en natts vila till efter sin magsjuka.

-       Vi gör inte heller några stora förändringar på materialsidan, fortsätter Robban. Vi har konstaterat att blanka bollar inte är det ultimata, så vi använder ett snällt 2000-papper mellan serierna för att hålla nere ytan. Den här oljan blankar snabbt annars. Tjejerna upptäckte också att man kunde spela länge med samma klot, vilket var en bra insikt inför morgondagen.

 

Du följer VM på https://2019wwc.worldbowling.org. Du kan också titta på Svenska Bowlingförbundet på Facebook eller följa @swebowl på Twitter.

Streamingen av mästerskapet finns på https://www.dailymotion.com/World_Bowling. Scoring online finns via livescoring.lanetalk.com och hallen heter South Point.

 

Söndag 09:00 Las Vegas-tid (-9 timmar)

Josefin Hermansson och Jenny Wegner

13:45

Joline Persson Planefors och Sandra Andersson

Anna Andersson och Cajsa Wegner

 

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info