Hoppa till sidans innehåll

Dam-VM: Nere i startgroparna

24 AUG 2019 00:37
Idag är det första ”riktiga” dagen på dam-VM i Las Vegas, för det är officiell träning och invigning. På lagledarträffen igår annonserades vilken profil mästerskapet kommer att spelas på - Seoul 39.
 • Skapad: 24 AUG 2019 00:37

En snabb avstämning så här innan tävlingarna börjar ger en bild av ett gäng som är fulla av självförtroende och bara väntar på att få sätt igång.  Dagens tre frågor: 1. Hur känns det? 2. Vilket var första klotet som packades ner? och 3. Har du någon personlig pryl med dig till mästerskapet? 

Josefin Hermansson, debutant i seniorlandslaget.

 1. Det känns bra! Jag tycker att vi har haft ett bra upplägg sedan vi kom hit, med fem träningar. Vi har haft möjlighet att verkligen känna på hallen. I övrigt har vi gjort lite av varje, kollat in hotell på The Strip och shoppat lite. Vi har haft frihet att vara isär, men vi har nog hängt ihop största delen av tiden.
 2. Första klotet jag lade ner i väskorna före resan var en Phaze II, och den ligger där nu också sedan jag valt vilka klot jag vill använda.
 3. Det har jag faktiskt. Jag har en bok, där jag skriver ner reflektioner och intryck som jag fått under dagen. Det rensar skallen!

 

Jenny Wegner gör nu sitt tredje VM, eller är det fjärde? (Det är tredje.)

 1. Jag har ingen aning. Jag spelar och sen är det borta. Nu vill jag komma igång – det är dags nu! Jag har slitit fruktansvärt hårt i sommar, varit i Madrid och San Marino och tävlat och sedan lagt ner oerhört många timmar på träning, både i bowlinghallen och på gymmet. Jag är redo.
 2. Min IQ Tour åkte ner först, och den ligger kvar nu också!
 3. Nej, ingenting sånt.

 

Cajsa Wegner, VM nr 2,  är också taggad.

 1. Det har sett bra ut för hela laget – det känns som om vi har koll. Jag har haft en hård sommar, Madrid och San Marino och sedan mängder med träning på det.
 2. Det har varit ganska lätt att välja klot den här gången, och den första bollen jag packade ner var min Swerve GT. Den finns kvar nu också, när jag plockat ut de sex som jag vill använda framöver.
 3. Det skulle väl vara telefonen då, men det har ju alla!

 

 Sandra Andersson vet att hon gör sitt fjärde VM.

 1. Jo, det är fyra. Hong Kong och så tre gånger Las Vegas. Nu har vi varit här i fem dagar och haft bra möjlighet att känna på atmosfären och få kroppen att vara med. Det känns bra! Det var lite snabbare idag än tidigare dagar, men det blir ju ändå annorlunda i morgon, när det rullar mer spärrbollar.
 2. Första klotet som åkte ner i väskorna var givetvis en Idol! Jag hade två med mig, men den ena åkte bort när jag valde klot nu idag.
 3. HANDKRÄM! Luften här är så torr att man behöver smörja händerna hela tiden, annars spricker de.

 

Joline Persson Planefors, även hon med några VM i ryggsäcken, har också haft en hektisk sommar.

 1. Vi har köpt hus, där vi bara ställt in alla möbler, typ, för sen åkte Jesper (Svensson) till USA och jag också, så vi får ta tag i allt när vi kommer hem. Jag har jobbat en del också, och man har ju inte hur mycket semester som helst. Jag valde att åka till USA i början av sommaren och tycker att det var en resa som gav bra svar, och sen har det varit mycket träning. Nu känns det pirrigt men bra – jag är klar.
 2. Min Idol var första klotet som packades ner, och den är kvar. Alla tre varianterna, f ö.
 3. Jag har med mig en kanin som jag har fått av Jespers mamma!

 

Anna Andersson deltog bara kort i dagens officiella träning efter att ha ätit något mindre bra igår. Hon är fit for fight i morgon igen, men idag var det en matt Anna som var på plats en liten stund innan hon återgick till hotellrummet.

-       Tråkigt att Anna inte kunde använda den officiella träningen fullt ut, men det är som det är, säger Robert Andersson.

-       När singeln börjar i morgon spelar Jenny och Josefin först, och sedan Sandra tillsammans med Joline och Cajsa tillsammans med Anna i andra blocket. Det är en utmaning för oss coacher, eftersom vi har olika kompetenser, men spelarna är vana vid att klara sig själva och vi hjäps åt med att lägga upp en gameplan.

-       De är bra förberedda, utifrån sina förutsättningar, och har tagit ett stort eget ansvar för träningen i sommar, säger Louise Sonne Schjellerup, som coachar tillsammans med Robban.

 

Mästerskapet går att följa på https://2019wwc.worldbowling.org/. Igår blev det också klart att det blir livescoring via Lanetalk – se länk till höger på sidan!

Las Vegas-tid är -9 timmar!

09:00    Josefin Hermansson och Jenny Wegner

13:45    Joline Persson Planefors och Sandra Andersson

             Anna Andersson och Cajsa Wegner

 

Skribent: Cacca Blixt Jeppsson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info