Hoppa till sidans innehåll

Christel Carlsson blir förbundskapten på +50 VM 2019

2018-10-12 13:00
Nu går det att anmäla sitt intresse för att spela +50 VM nästa år i Las Vegas till den nya förbundskaptenen Christel Carlsson. - Det är ju en väldigt rolig upplevelse, säger den nya förbundskaptenen.
  • Uppdaterad: 2018-10-12 13:00

Senast Christel Carlsson var förbundskapten i Las Vegas, 2009 på damernas VM, blev det ett silver i All-event (Helén Johnsson) och ett brons i lag. Nästa år kommer den tidigare senior-världsmästarinnan att vara förbundskapten i Las Vegas igen, då som ledare för +50 landslaget när de spelar VM den 2a till 10e september på South Point Hotel and Casino i Las Vegas.
- Det ska bli kul tycker jag. Jag hade bestämt mig för att inte spela själv, jag tycker att nu har jag varit med tillräckligt länge, nu kan någon annan få vara med. Det är ju en väldigt rolig upplevelse att spela +50 VM, säger Christel Carlsson.

Christel CarlssonSom ett steg i den nya Elit-organisationen har Svenska Bowlingförbundet utsett den tidigare landslagsspelaren och förbundskaptenen för damlandslaget Christel Carlsson som förbundskapten för +50 landslaget.
- När jag fick frågan blev jag lite ställd, och var tvungen att fundera. Sen tänkte jag att jag har varit med så många gånger på mästerskap, både som spelare och som förbundskapten, erfarenheten jag har gör att jag kan göra det bra för spelarna så att vi kan få ett bra mästerskap, säger förbundskaptenen.

Förbundskaptenen har redan tagit de första stegen mot VM 2019 i Las Vegas, men för spelarna är det första steget att anmäla sitt intresse att vara med till Svenska Bowlingförbundet. Det gör man genom att maila This is a mailto link , när man har gjort det kommer förbundskaptenen att ta kontakt med alla för att berätta om vilka krav hon kommer att ställa, och vad hon tittar på.
- Jag har ju en egen bild av vad jag kommer titta på och vad jag kommer prioritera. Men framförallt är det viktigt att alla som är intresserade berättar det. Då kommer jag att ta kontakt med de som har visat intresse, så att de får information. Det är bättre att jag lägger tiden att titta på de som är intresserade och inte lägger tid på att titta på de som inte är intresserade, säger Christel Carlsson.

Just information tycker förbundskaptenen är en viktig bit som ledare för ett landslag och någonting som hon kommer att lägga stort fokus på under tiden fram till mästerskapet.
- Det jag tycker är viktigt är att man är tydlig med information, att man försöker komma ut med information i så god tid som möjligt. Att man har en bra dialog hela tiden, att vara väldigt öppen. Jag kommer att försöka vara ute och titta så mycket som möjligt, framförallt på 50+ tävlingarna. Vara på plats så att jag kan se spelarna, och ha dialoger under vägens gång. Jag tycker det är viktigt, jag tycker att det är att visa respekt för spelarna, säger Christel Carlsson.

Sverige är näst bästa nation, efter USA, på de tre senior-VM som har spelats sedan 2013. En av anledningarna till att det har gått så bra har varit den svenska lagsammanhållningen, att laget hjälper varandra. Det är någonting som Christel Carlsson kommer att försöka fokusera på som förbundskapten.
- Jag har ju själv märkt att vi inom det svenska laget har haft en bra laganda och att alla har velat hjälpa varandra, det kommer man långt på. Både på det första och andra 50+ mästerskapen var USA väldigt imponerade av att vi hade en sådan sammanhållning, att herrar och damer hjälpte varandra, de har nog lärt sig av det. Man behöver mycket stöd av varandra under ett mästerskap, säger förbundskaptenen och fortsätter:
- Min roll i det hela är att jag vill, och hoppas, att spelarna kan känna en trygghet i att de kan fokusera på det de ska göra på banorna, och prestera på banorna. De ska inte behöva ha några andra irritationsmoment att tänka på, utan det ska jag se till att det fungerar, säger Christel Carlsson.

Senast den 11e november vill ha in alla intresseanmälningar för +50 landslaget och världsmästerskapen i Las Vegas, 2a – 10e september 2019. Om du är född 1969 eller tidigare (man måste inte ha fyllt 50), se till att skicka ett mail, annars missar du chansen att dra på dig landslagströjan.

Skicka din intresseanmälan till This is a mailto link

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info