Hoppa till sidans innehåll

Cahoot vann smålandsderbyt

2018-02-10 17:41
I sin jakt på en slutspelsplats vann idag BK Cahoot smålandsderbyt mot BK Högland på bortaplan i Nässjö. En seger som kändes bra för Kalmariterna. - Den satt där den skulle, säger Frida Löhnert.
  • Uppdaterad: 2018-02-10 17:41

Kalmarlaget BK Cahoot jagar, precis som vanligt, en av de fyra slutspelsplatserna i toppen på Världens bästa liga. Idag när den 15e omgången av Världens bästa liga för damer spelades tog de en viktig seger i smålandsderbyt mot tredjeplacerade BK Högland. I Nässjö lyckades de gästande seriefemmorna ta tag i taktpinnen från start.
- Vi hittade in bättre första halvan av matchen vilket också gjorde att vi fick ett försprång och kunde därefter spela mer avslappnat, säger Frida Löhnert i Cahoot.

Efter de första två serierna hade bortalaget skaffat sig en ledning med 7 – 3. Trots att hemmalaget gjorde en upphämtning i tredje lyckades Cahoot hålla avståndet till sina småländska kombattanter under andra halvan. När alla rutor var spelade stod BK Cahoot som segrare med 12 - 8.
- Vi jobbade som ett lag igenom alla fyra serierna, från första till sista rutan, säger Frida Löhnert som tog fyra banpoäng ihop med Sandra Gustafsson som slog 901.

Tack vare segern ligger Kalmar-laget nu bara två poäng bakom Högland på en tredjeplats i tabellen med fem matcher kvar. De senaste två säsongerna har Cahoot slutat på femte plats när serien varit färdigspelad men hoppas, självklart, i år få en biljett till slutspelet.
 -Det är väldigt jämnt i tabellen men det är fortfarande vår målsättning att ta oss dit, säger Frida Löhnert.

På fjärde plats i tabellen, på samma poäng som Cahoot, men med bättre ”diff” finns B-K Eva från Stockholm. Förra årets bronsmedaljöser tog idag en säker seger i Stockholmsderbyt mot Hammarby BK på Brännkyrka.

Efter att ”Evorna” hade marginalerna på sin sida i den första serien och tog totalen med endast åtta pinnar sprang det röda laget iväg. De tre första serierna slutade 4-1 till gästande Eva och med en fullständig överkörning i sista skrevs segern till 17-3.

Med den segern höll Eva avståndet till jagande BK Cahoot. I morgon fullbordas den lilla, femtonde, omgången när de regerande svenska mästarinnorna Spader Dam åker till Göteborg för att först möta Örgryte och sedan spela bowlingens El Clasico mot Team X-Calibur klockan 15:00 i Partille Arena. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info