Hoppa till sidans innehåll

Bowlingsverige runt och bästalistor

2017-09-12 07:38
Vi på swebowl skall i år genom en text efter varje serieomgång, berätta något vad som händer utanför Elit och Allsvenska serierna. Vi skall då också publicera bästalistor. Denna veckan var det en slagning över 1000 Dennis Hellbergh BK Bågen med 1009
  • Uppdaterad: 2017-09-12 15:10

När det gäller de bästa indviduella slagningarna under senaste helgen så var det Dennis Hellbergh i BK Bågen blev allra bäst under omgången. Dock började det lite trevande med 211 men sedan var det 266-287 och 245, och han slog 1009. På damsidan hittar vi framförallt elitseriedamer i toppen.  I mötet mellan X-Calibur och Cahoot slog båda Victoria Johansson och Sandra Jonasson 903.

Nästbäst på herrarnas bästalista var Martin Skagerström som spelar i Kaskads farmarlag. I bortamötet mot Fredrikshof i Stockholm slog Martin 995. Här var det inte bara Martin som stack ut. Kaskad F vann med 20-0 ett resultat vi hittar ett antal gånger om året. Kaskad hade här 7111 med alla spelarna över 800-strecket. Man skulle kanske tro att Fredrikshof hade en dålig dag men laget slog ändå goda 6339.

När vi tittar på div 1 serierna så hittar vi två lag som verkar vilja snabbast möjligt komma tillbaka till Allsvenskan. Örnen från Norrköping och Lund/Mamba som båda degraderades i våras började säsongen med dubbla vinster på bortaplan. En bra start för fortsatta framgångar.

I divison 2 Norra Götaland hittar vi Bogesund som startade säsongen med två goda bortavinster. Ulricehamn fick sin bowlinghall i början av 2000-talet och kanske kan vi nu se att Bogesund kommer att sätta Ulricehamn på bowlingkartan. I divsion 2 hittar vi också Nybro som fått en bra start på årets seriespel med klara vinster på bortaplan.

För 30-40 år sedan härjade Malmölaget ABeCe uppe i de högsta serierna. Laget har exempelvis två säsonger i allra högsta herrserien. Nu hittar vi laget i divison 3, men kanske skall man nu kliva uppåt i seriesystemet igen. ABeCe vann två klara segrar på bortaplan. Lidex i Division 3 Norra Götaland har också fått en strålande start med två fina bortavinster. Lidex lyckades också ta alla poängen mot Korp F alltså 20-0.

På damsidan slog AIK:s  Nathalie Asklund en 300-serie när AIK mötte Evas farmarlag i damernas Norra Allsvenska sent på söndags eftermiddagen. AIK vann med 15-5 och börjat serien med två raka vinster BK Oden och Kvänum harfått en bra start på serien då båda lagen vann dubbelt på bortaplan i disivison 1 Södra Svealand damer.

För att vi på swebowl skall kunna göra en bra genomgång vad som händer i bowlingsverige så behöver vi er läsares hjälp. Har det slagits 300-serier, klubb- eller hallrekord eller om något lite speciellt har hänt så vill vi gärna ha reda på detta så att vi kan berätta för övriga i Sverige om detta. Skicka då ett mail på This is a mailto link här kan ni också ge oss tips om saker som vi kanske skulle kunna göra artiklar om.

Bästalista herrar omgång 2
Dennis Hellbergh                      Bågen                1009
Martin Skagerström                  Kaskad                995
Mats Andersson                        Tolvåker              984
Jan Nordberg                             WIK                    984
Marcus Tidbeck                         Stureby               980
Christoph Ammehed                  M P                    978
Victor Kyrk                                BK Kyrk             976
William Svensson                      Kaskad                973
Lars Englund                              Stureby               973
Jan Ahlen                                    Tureberg             972
Glenn Andersson                         Flax                    972 

Bästalista damer omgång 2
Victoria Johansson                    X-Calibur            903
Sandra Jonasson                        Cahoot                903
Christel Carlsson                       Örgryte               899
Frida Löhnert                             Cahoot                898
Eva Pettersson                           Trolle                  892
Rebecca Landqvist                    Kaskad                889
Susanna Kiiskinen                     Västerås SK        881
Nina Flack                                  Kinna BK           880
Maria Eklöf                                Rosen                  878
Lina Hamberg                            B-K Eva              876
Framförallt på damsidan är det spelare som genom olika avtal spelar också i ett lag som man inte har sin licens för. I bästalistorna nämner vi klubben som resultatet är slagits för.

 

 

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 SUL
Glöm inte att anmäla er till Svenska Ungdomsligan
 
Städa Sverige
 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info