Hoppa till sidans innehåll

Bowlare bussas från Halmstad

2018-11-02 13:00
Halmstad är Sveriges största stad utan en bowlinghall. Det gör att bowlarna får åka till andra städer när de vill spela. - Vi hoppas verkligen att någon vill bygga en bowlinghall i Halmstad snart, säger Leif Andersson i HGIF Tre Hjärtan.
  • Uppdaterad: 2018-11-02 13:00

Eftersom det inte finns någon bowlinghall i Halmstad får alla bowlare därifrån söka sig till andra hallar. De svenska mästarinnorna i 3-manna från 2017 BK Hallandia åker till Falkenberg för att spela sina allsvenska matcher där och HGIF Tre hjärtan sätter sig i en buss varje måndag för att åka till Båstad.
- Det här är fjärde hösten. Vi har fått pengar via idrottslyftet och vi söker bidrag där vi kan få ihop det. Men självklart är det pengar man hellre hade lagt på annat, säger Leif Andersson från paraföreningen till Hallands Idrottsförbunds hemsida.

Avsaknaden av en bowllinghall i Halmstad sätter mer spår än att bowlarna behöver ta sig till en annan stad för att idrotta. Det medför också att många slutar spela bowling, vilket märks tydligt bland parabowlarna.
- Vi tappade hälften av bowlarna är Rejmes lade ner, på grund av tillgängligheten och resorna. Det känns ju jättetråkigt, säger Leif Andersson som i våras fick pris om årets Eldsjäl i Halmstad.

I Halmstad kommun har de också insett att bowling är en idrott som för väldigt mycket gott med sig och de hade gärna sett att det fanns en bowlinghall i staden.
- Bowling är en jätteviktig idrott som är inkluderande och tillgänglig för många, oavsett ålder och fysiska förutsättningar. Samtidigt är anläggningar en prioriterad fråga och i Halmstad pågår ett arbete för att få med idrottsytorna i den långsiktiga samhällsplaneringen. Det är den typen av åtgärder som ger resultat och vi är många som är eniga i förhoppningen att man snart kommer hitta en lösning som gör att de lokala bowlingföreningarna kan träna och tävla i Halmstad, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef på Hallands Idrottsförbund.

HGIF Tre hjärtan, BK Hallandia, som i våras blev valda till årets förening i Halmstad, och alla andra bowlingföreningar som finns i staden hoppas på en snabb lösning. Just nu är har Halmstad nästan 100 000 invånare och är Sveriges största stad utan en bowlinghall.
- Kommunen vill hitta en lösning på det här. Men de privata intressenter som funnits har alla backat ur. Vi hoppas verkligen att någon vill bygga en bowlinghall i Halmstad snart, säger Leif Andersson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info