Hoppa till sidans innehåll

Bästa Upp-slaget någonsin

08 AUG 2019 13:00
När ungdomstävlingen UPP-slaget till helgen startar säsongen för Sveriges bowlare upp till 26 har tävlingen sitt bästa startfält någonsin. - Det blir större och större för varje år, säger Arvid Thomsson.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 13:00

På fredag börjar säsongen för ungdomsbowlarna i Sverige, då startar ett fullbokat UPP-slag i Jönköping med 120 bowlare upp till 26 år. Enligt organisatören, och en av tävlingens grundare, Arvid Thomsson har tävlingen sitt bästa startfält någonsin.
- Det skulle jag nog säga, i och med att alla Team Sweden Youth Academy-spelarna är här och att de ska vara Sveriges framtida stjärnor så måste jag säga det. Det är många ”högsnittare” med i tävlingen i år, säger han.

Med spelare som den regerande junioreuropamästaren Hanna Engberg, tvåhandstjejen Nora Johansson och den tidigare Junioreuropamästaren Emanuel Jonsson på plats i Jönköping tror Arvid Thomsson att det kommer bli mycket ”snack” mellan ungdomarna.
- Det kommer nog sprida sig fort att det är många bra bowlare på plats. ”Han är här” och ”Hon är här” och så vidare. Folk kanske inte ser det här som en nybörjartävling längre. Det här visar att tävlingen har utvecklats framåt, och att vi gör någonting rätt, säger han.

Ytterligare bevis på att UPP-slaget har gjort någonting rätt under de år som de har funnits är att det i år är fullbokat. Sedan i juni har det funnits en lång kö-lista.
- Det är jättekul, samtidigt som det är tråkigt att inte alla får plats. Det känns som den här tävlingen kommer att vara fullbokad i många år framöver. Det blir större och större för varje år, ler medgrundaren.

Årets gästföreläsare kommer att vara den svenska landslagsstjärnan och europamästare Mattias Wetterberg och den nykorade vinnaren på Europatouren Arnar Jonsson från Island. Dessutom kommer Joackim Biehl från Svenska Bowlingförbundet för att föreläsa om allt tekniskt kring olja.
- Sedan håller jag, Sandra Eriksson och Niclas Linderholm i det övriga, som vanligt, säger Arvid Thomsson.

De som har varit med på tidigare UPP-slag kommer att känna igen mycket. Arvid Thomsson säger att det kommer vara mycket av ”det gamla vanliga”, som tidigare fungerat bra, men även lite nya frågesporter och tipsrundor. Allt för att skapa en minnesvärd helg.
- Vi hoppas att många ungdomar vill komma tillbaka, det är vår förhoppning i alla fall, säger han.

http://www.uppslaget2019.meriq.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Dam-VM 24/8-30/8
Program
Resultat
Livestream

 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info