Hoppa till sidans innehåll

Bågen och Köping tog poäng

2018-09-29 20:41
Det bjöds mestadels på hemmasegrar i lördagens sju elitseriematcher. En 300-serie av André Lindberg och 1918 av Peter Ljung och Jesper Larsen. Nu är Jösse, det enda obesegrade laget, i topp inför uppehållet.
  • Uppdaterad: 2018-09-29 20:41

Först ut på förmiddagen var mötet mellan Kaskad och Femtionian. Dagens match skulle spelas i Norrköping och det var således bortapremiär för Femtionian i Elitserien. Kaskad hade valt att spela på den kortaste av profilerna, medan Hässleholmslaget hittills valt ur den längre skaran.

Det blev helt klart en omställning för det nya bortalaget och Norrköpingsgänget kunde ta en komfortabel ledning i första serien med 4-1. Inställningen blev sedan kanske litet väl komfortabel för hemmalaget då Femtionian utjämnade redan i andra serien. Därefter blev det dock inte fler poäng till gästerna. Kaskad plogade fram med 10-0 för ett slutresultat om 15-5.

Hemmalagets Emil Ågren var i topp med 927. William Svensson var just bakom med 906. Christopher Lüttke plockade fyra banpoäng tillsammans med nämnda Emil. Hos bortalaget var Kristoffer Persson överst i listan på höga 800. Flest banpoäng tog Daniel - Nilsson och Ströbeck.

Hässleholmsgänget fortsatte sedan till Nässjö och Team Clan. Den här gången utmanades nykomlingarna av den längsta av oljeprofilerna. Anton Persson(942) och Jonathan Martinsson gick i täten för Clan när de bestämt tågade på mot 16-4. Femtionian hade inte mycket att säga till om även om det var en handfull bord som vanns av Clan med liten marginal. För bortalaget var Daniel Nilsson i topp med 895.

På förmiddagen spelades också en spännande match i Hagfors. Det var Bågen som välkomnade Falkenberg. Efter första serien såg det ut att bli en repris på hemmapremiären där värmlandsgrabbarna hade stora problem mot Clan. Men efter 1-4 i ryggen spände hemmalaget bågen och visade att man inte tänker ge sig i första taget.

Det blev 5-5 och sedan 8-6 efter en oavgjord banpoäng. Därefter skrevs slutresultatet till 12-7 i Bågens favör. Nyckelspelare i hemmalaget var Joakim Biehl som tog sig just över 900 samtidigt som han tog tre poäng tillsammans med regerande Norgesmester Jonas Dammen. I Falkenberg var Johannes Svensson i topp och ensam över pari.

Falkenberg fortsatte sedan sin lördag i Arvika där Jösse stod på tur. Efter en mycket jämn inledning tog hemmalaget kommandot medan gästerna inte orkade ända in i mål. Efter 5-5 i halvtid slutade matchen 14-6 till hemmalaget som höll de tre avslutande rundorna över 1700-strecket.

Falkarna var i och för sig och nosade på 1800 en gång, men resterande serier höll inte måttet mot hemmalagets nivå. För Jösse plockade Eric Sjöberg(891) och Robert Lindberg full pott i banpoäng. Falkenberg toppades i den här matchen av Mikael Larsson på 888 efter en formidabel avslutning.

IKW/Köping välkomnade Göta till sina hemmabanor under eftermiddagen. Hemmalaget gick ut hårt och det krävdes en perfekt serie för att gästerna skulle få med sig en poäng. Det var André Lindberg som slog till med 300 från start. Göta jobbade i uppförsbacke men fick i andra serien med sig 3-2 och hopp om årets andra vinst.

Köping ville dock annorlunda och såg till att höja sig i matchens andra halva medan bortalaget fick problem. Matchen slutade 14-6 till hemmalaget. Bäst lyckades Viktor Danielsson med 982 före Anton Dumke på 917. De två tog tillsammans med Håkan Leander och Hugo Lindgren alla sina banpoäng. Hos Göta var det Lindberg som höll sig i täten poängmässigt med 899.

Vid lunchtid påbörjade Kulladal sin första match av dagens två. De hade då tagit sig till Alingsås för sin första bortamatch på säsongen. Hemmalaget Alingsås öppnade starkt med en 4-1:a och såg väl förberedda ut på den korta elitprofilen. Men vartefter banorna spelades ner (eller upp?) dalade siffrorna och gästerna tog chansen att kontrollera matchen som sin egen.

Kulladal fick med sig 9-6 inför sista serien och körde över Alingsås, som ju varit i form alldeles nyss. Slutsiffrorna skrevs till 14-6 i Kulladals favör. Hemmalaget vill nog helst glömma sina siffror och ladda om inför nästa match. I bortalaget var dock Tommy Andersson(887) och Alexander Jonsson främst med fyra banpoäng.

Kulladal åkte sedan vidare till Partille där Team Pergamon väntade på eftermiddagen. Om gästerna hade med sig en bra känsla från den förra matchen försvann den nog rätt omgående efter inspelningen i den här matchen. De svenska mästarna började med en uppvisning nära 1900 och sänkte sig sedan till dryga 1800 i andra rundan. Hittills hade Kulladal inte fått loss en enda poäng.

I andra halvan av matchen blev siffrorna mer mänskliga och gästerna snodde åt sig ett par poäng för att snygga till diffen. Det blev 17-3 till Pergamon. Peter Ljung var närmast fyrsiffrigt med sina 998, Jesper Svensson därefter avstannande på 987. Ljung slog tillsammans med Jesper Larsen 1918 poäng.

Obesegrade hos hemmalaget var dock bara Mattias Olsson och Daniel Fransson. I Kulladal spelade Robert Kaneby in sig under första serien men landade sedan på 889. (För den som undrar kan nämnas; Elitserien 41 och 7251.)

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info