Hoppa till sidans innehåll

Bågen kammade hem tre bortapoäng i Mellanallsvenskan

2018-02-10 19:08
IKW/Köping BK behåller sin stabila gruppledning i Mellanallsvenskan samtidigt som BK Bågen lyckades dra med sig hela tre poäng hem från sin bortasväng. Resulterande i att Hagforslaget är över strecket.
  • Uppdaterad: 2018-02-10 19:08

Under morgonkvisten var det Stockholmsderby på tapeten då Matteus-Pojkarna BK välkomnade Stureby BK F1 till Birkahallen. Hemmalaget började tveklöst starkast genom att ta ett stadigt grepp om matchen med fyra poäng mot en, där de vunna banpoängen var tämligen självklara. De bibehöll detta stadiga grepp hela matchen igenom och fortsatte med jämnhet att vinna samtliga av de resterande serierna med 3-2. Matchen slutade således 13-7 i detta derby som innehöll tre slagningar över 900 – på hemmafronten toppade Mikail Andersson med sina starka 954 och inte långt därefter Eric Blomster Kees med 937 poäng. I bortalaget stod Kent Wogel för högsta slagning med 906 poäng.

Det skulle visa sig försättningsvis bli en tuff dag på banorna för Stureby BK F1 när de tog sig an derby nummer två tillika Sundbybergs IK. Hemmalaget höll undan för sina motståndare i mångt och mycket under hela matchens gång vilket också ledde till en solklar vinst på 16-4. Det stängde så pass för bortalaget att de ej lyckades norpa en endaste banpoäng under de två sista serierna. Bäst i hemmalaget, tillika hela hallen, var Gustavo Layrisse Montiel med 957, någorlunda tätt följd av lagkamraten Anders Norrvik med 930. I bortalaget var det Jesper Gren som levererade högst poäng med sina 878.

Det skulle visa sig bli en match av yttersta jämnhet i Nyköping då Team Enköping BK gästade BK Brio – både till slutresultat samt längsmed matchens gång. Det var en tät kamp banpoängsmässigt som konstant slutade med 3-2 till det ena eller det andra laget. I den inledande serien innehade hemmalaget en betydligt högre slagning rent poängmässigt, dock hamnade de i ett lätt underläge som de slutligen vände i absolut sista serien genom att knipa totalen med ynka tre poäng. Resulterandes i en slutgiltig ställning på 10-10. Glänste med de högsta individuella slagningarna var dock helt klart Brio vars spelare Jón Ingi Ragnarsson spräckte den fyrsiffriga gränsen med 1010. Därefter var det hemmaspelaren Johan Åberg som låg närmst till med sina 962 samt Enköpingspelaren Albin Öberg med en slagning på 932.

När Enköpingslaget sedan besökte Vimmerby BK fick de dock stå helt utan poäng. Hemmalaget satte sina gäster på plats redan i inledningsserien med 5-0, något bortalaget ej återhämtade sig från och fick se sig besegrade med hela 16-4. Tveklöst bäst i såväl sitt eget lag som i hela Vimmerbys bowlinghall var hemmaspelaren Tobias Aklöf med sin slagning på 967.  Hela nittio poäng efter finner vi gästernas Stefan Yngström på 877 poäng.

Till en början på BK Bågens bortasväng hälsade de på BK Triss i Fagersta. Vilket skulle bli en match vars inledning sannerligen skulle spegla slutresultatet. Hagforslaget inledde med att bowla hem två efterföljande serier med 4-1 i båda. Ledandes med 8-2 efter de första två serierna var det ingen stor match att hålla undan för hemmalaget till ett slutresultat på 13-7. Trots att det bortalaget definitivt var strået vassare i slutänden skall det ej förringas att det levererades fina siffror från båda lagen. Hallbäst var Bågens Geir Ståle Kristiansen med sina 993 och tätt därefter i sitt eget lag Dennis Hellbergh med 974 poäng. Mitt emellan dem och bäst i hemmalaget hittar vi Jarmo Tähjä med även där en stark slagning på 981.

Väl hälsandes på i Ludvika skulle det ej bli lika mycket av en nedförsbacke för BK Bågen som i ovan nämnda match. Matchen började ytterst jämnt och det stod 5-5 efter de tvåförsta spelande serierna. I den tredje serien var det dock hemmalaget Ludvika BK som stack ut hakan och försatte sig i en ledning med 9-6. Denna ledning skulle dock ej vara då bortalaget kontrade med att kopiera sina motståndares resultat i den slutgiltiga serien vilken således resulterade i en oavgjord match. Högst presterande i hemmalaget var Tommy Gustavsson på 995 och i sitt eget lag följde lagkamraten Magnus Lindkvist på 904. Näst bäst i hallen var dock Joakim Biehl med sina 964.

Vid lunchtid tog Västerås SK emot Team Mariestad BK – en match som inleddes jämnt samt med ett litet försprång till Västeråslaget, men som sedan skulle vändas radikalt. Hemmalaget knep endast två poäng på de tre nästkommande serierna där Mariestad på sitt håll ångade på rejält. Detta resulterade i 14-5 till bortalagets favör tack vare den starka trenden att de konstant höjde sig under matchens gång. Hallens tre slagningar över 900 stod Mariestad för med Mattias Tiveljung på 929, Alexander Larsson på 913 samt Erik Ahlstrand på 900. I hemmalaget var det Dennis Brantestig som hade högst slagning med sina 872.

I dagens sista match på Team Mariestads resa blev det ombytta roller och mer därtill när laget stod fullkomligt chanslösa mot hemmalaget IKW/Köping BK. Hemmalaget inledde med att dundra in två serier med 5-0 i varje resulterande i att minst oavgjort var säkrat. Det stod dock klart redan i följande serie att segern var ett faktum och slutresultatet blev 18-2 i Köpings bowlingcenter. De högsta slagningarna för hemmalaget levererade Viktor Danielsson på 964 poäng och Kristoffer Ruohtula Svensson på 953. Nästan hundra poäng därefter finner vi lagbäst i Mariestad som var Johan Bergqvist med 855 poäng. 

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info