Hoppa till sidans innehåll

B-K Eva ska göra på sitt sätt

30 JAN 2019 13:00
När 3-manna SM imorgon avgörs på SVT 1 ska B-K Eva spela semifinalen mot BK Högland. Då kommer de att fokusera på sitt eget spel och att göra det på sitt sätt. - Det är så kort format att det är oss det handlar om, säger Anneli Blomqvist.
  • Skapad: 30 JAN 2019 13:00

Förra året var B-K Eva från Stockholm en poäng ifrån att ta sig vidare till den TV-sända finalen i 3-manna SM. I år har det röda laget från Stockholm tagit sig vidare till SM-veckan i Sundsvall där de på torsdag klockan 17 kommer spela semifinal mot BK Högland från Nässjö, på SVT. Men det har inte varit en enkel väg dit.  
- Det har varit en väldigt, väldigt krokig väg. För att ta sig igenom DM-kval och sådant där, jag var till exempel inte med i Norrköping. Det har varit datum som krockade och sådant där, säger B-K Evas Team Sweden-spelare Anneli Blomqvist som egentligen tänkte vara i Florida och träna på Kegels träningscenter där.
- Men jag sa åt tjejerna att ta oss till Sundsvall så stannar jag kvar hemma, och de gjorde de ju, skrattar hon.

Erika Svensson, B-K EvaSusanna Kiiskinen, Erika Svensson och Caroline Lagerlöf såg till att den 27-årige stjärnan fick stanna hemma och åka till Sundsvall. Där kommer stockholmarna att få möta BK Högland från Nässjö i semifinalen. Men det spelar egentligen inte så mycket roll för Anneli Blomqvist.
- Jag har inte funderat så mycket på vilka vi ska slå i semifinalen utan jag ska åka dit och spela bowling med mina lagkamrater. Det är så kort format att det är oss det handlar om och att vi ska göra det på vårt sätt, säger hon.

B-K Eva har de senaste åren jobbat mycket på att de ska spela bättre bowling på sitt sätt. Bland annat har de jobbat med landslagets mentala rådgivare Louise Sonne Schjellerup. När de tävlar som ett lag ska de ha roligt.
- Att göra det tillsammans, det är det som är vårt sätt. Göra det kul och trivas. Jag tror att vi presterar bättre när vi trivs tillsammans. Vi ska ha en kul resa upp, vi åker upp på onsdag kväll så vi har hela dagen att tagga tillsammans, säger Anneli Blomqvist.

Spelar B-K Eva så pass bra tillsammans att de slår BK Högland i semifinalen väntar överraskningen BK Granen från Hedemora i finalen. Förra året tog, ungefär samma spelare, brons i 3-manna SM under lagnamnet Team Vasa. Nu när dalkullorna gått ihop med BK Granen håller de till i herrarnas division ett och möter två lag från damernas Elitserie i SM-finalen på torsdag.
- Jag har väl mött dem någon gång bara, med Sundbyberg kanske, säger Anneli Blomqvist som tror att Granens lagspel kan göra att de tagit sig till två raka SM-veckor.
- I tre-manna är det så att man behöver att alla lyckas samtidigt och tillsammans, säger hon.

Personligen säger den 27-åriga Team Sweden-spelaren att hon har lite striketorka för tillfället. Men eftersom hon förra veckan fick vara med på Idrottsgalan och ta emot Riksidrottsförbundet och Svenska Spels elitidrottsstipendium, för sina kombinerade universitetsstudier och elitsatsning, är motivationen på topp.
- Det var jättekul och jätteinspirerande. Det är alltid roligt att träffa andra idrottare från både små och stora sporter som också pluggar samtidigt, vi har så mycket gemensamt. Kul också att se stora kända idrottare, vi skymtade Prins Daniel också, han satt några bord bort. En annan stipendiat, som jag satt bredvid, gick bort och tog en bild med honom. Det hade jag inte vågat mig på, skrattar ingenjörsstudenten.

Det är tack vare stipendiet som Anneli Blomqvist hade planerat att åka till Florida och Kegels träningscenter där den här veckan, men pengarna gör också att den tidigare Sundbyberg-spelaren kan tävla internationellt.
- Det är ändå det som gjorde att jag åkte till Ballmaster. Jag hade en tenta mellan AIK Tournament och Ballmaster och jag presterar sällan bra nära en tenta, det är så mycket i huvudet då. Men så fick jag stipendiet, säger Anneli Blomqvist som slutade 135a i Helsingfors.

Men nu närmast är det alltså 3-manna SM under SM-veckan i Sundsvall som gäller. En semifinal som spelas på TV. Men B-K Eva har inte planerat någonting annorlunda bara för att det står TV-kameror några meter bredvid.
- Nej det har vi inte, det är fortfarande bowling vi ska spela, säger hon.

3-manna SM visas på torsdag den 31/1 klockan 16 - 18 i SVT1 och på SVT Play, först spelar herrarna semifinal och final, innan damerna sedan spela sin semifinal och final. På SVT Play kan man också se förra årets finaler. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info