Hoppa till sidans innehåll

B-K Eva överraskade i första slutspelsmatchen

18 MAJ 2019 00:05
I båda de inledande matcherna på damsidan i slutspelet var det avgjort efter enbart tre serier - den ena matchen betydligt mer överraskande än den andra.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 00:05

Initialt såg Spader Dam oerhört samlade ut och innehade ett fokus ingen skulle kunna ta miste på. De var förvånansvärt lågmälda och höll en mer sluten framtoning medan deras motståndare, BK Högland, var mer lättsamma i sedvanlig ordning. Första matchen i ett slutspel är det alltid något visst med och det finns en extra nerv där - alla hanterar den på olika vis.

Inledande serie skulle dock komma att bli en tämligen lätt match för Spader Dam som tog en markant ledning med fyra poäng mot en. Som betraktare lös spänningen med sin frånvaro vilket och syntes i publiken som även den höll en lägre profil än väntat. 


När det sedan skulle till att skiftas banpar var det mycket kommunikation som gällde lagen emellan då resultaten svajade till - i synnerhet var detta märkbart för spelarna som flyttade från vänster till höger.

- Det var oerhört stor skillnad från banpar till banpar, berättar Cajsa Wegner som lyckades lösa banorna väl trots ojämnheten. Ju längre till höger i hallen desto mindre svängde det vilket gjorde att kommunicerande spelare emellan blev extra viktigt, fortsätter hon.

Nässjölaget började det slå lite extra gnistor om efter att de i andra serien lyckats få med sig fler banpoäng än serien innan och de var märkbart mer taggade för kamp. Skåningarna var dock det lag som innehade en högre lägstanivå och strikade oftare när väl fickan träffades. Med sin stabilitet vann de således matchen redan efter tre serier med tolv poäng mot tre.

- Vi har en oerhört bra säsong i ryggen och har förberett oss väl med såväl träning och material vilket har givit oss en säkerhet i spelet, förtäljer Cajsa Wegner som blev solklart matchbäst på 681 poäng.

Det märktes att B-K Eva var ordentligt laddade för att möta Team X-Calibur BK som har ett antal guldmedaljer i bagaget. Även hejarklacken var i full gas redan innan inspelningen ens hade börjat - det var uppenbart att klacken verkligen ville lyfta fram sitt lag. Om en bevittnat X-Calibur i slutspel tidigare vet en om att även de har en gedigen klack som inte överröstas i första taget.

Stockholmstjejerna inledde väldigt starkt med fyra poäng mot en i första serien och redan efter den började deras slutspelsvana motståndare skruva på sig en aning. När de sedan repriserade resultatet från första serien började X-Calibur, som annars ofta utstrålar en säkerhet, se mycket konfunderade ut.

B-K Eva såg väldigt lugna och stabila ut i många avgörande skeden, i synnerhet Caroline Lagerlöf som är lugnet personifierat.- Jag är väldigt lugn som person, berättar hon. Men vi har som lag inte bara förberett oss fysiskt utan vi har även fått vägledning samt lagt ner en del tid och energi på den mentala biten.

Den mentala biten skulle komma att behövas.

När den tredje serien väl var igång hade X-Calibur försökt skaka av sig vad som inträffat tidigare två serier och med en stark klack i ryggen märktes de att de var redo att ge igen. Det blev oerhört täta kamper på sina håll, såväl på banparen som i totalen. När dammet väl lagt sig och det sista slaget registrerats var det B-K Eva som gick segrande ur matchen redan efter tre serien, bland annat genom att ta en så viktig poäng som att vinna totalen med ynka tre poäng.
- Vi var väldigt taggade och är säkra på att vi kan ladda om tills nästa match där vi skall ge allt igen, säger en mycket glad Caroline Lagerlöf som med en vinst och 727 poäng på tre serier sedan begav sig för att fira med sina lagkamrater.     

Spader Dam - BK Högland
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176902

Team X-Calibur BK - BK Eva
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176905

 

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

SM
Individuella SM 2019
16/3 - 8/6
8-manna
SM-Slutspel 
Nyköping 17-19 maj
enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info