Hoppa till sidans innehåll

Avgörande match mellan B-K Eva och X-Calibur

18 MAJ 2019 16:13
Efter gårdagens skrällvinst för B-K Eva behövde Team X-Calibur samla sig för att slå i underläge - något Partillelaget lyckades med.
  • Skapad: 18 MAJ 2019 16:13

Det var åter dags för drabbning mellan B-K EVA och Team X-Calibur BK. Eva som gav Partillelaget på nöten efter tre spelade serier under gårdagen.
- Vi fick verkligen rannsaka oss själva efter gårdagens match, säger X-Caliburs Joline Persson Planefors. Vi försökte studera vad de gjorde så rätt och försökte diskutera vad vi kunde göra annorlunda med linjer och material.

Båda lagen var uppenbart taggade och hade lyckats ladda om ordentligt. Det vinnande laget från sin urladdning och det förlorande laget som behövde strukturera upp sig och finna nya vägar för att kunna skapa en jämnare match, åtminstone.

Jämnare än gårdagen blev det, minst sagt.

Efter två stycken jämna serier såväl via banpoäng som kägelpoäng stod det 5-5 - om jämnheten skulle stå sig skulle det vara till X-Caliburs fördel då det i sådana fall skulle bli en avgörande match sednare under dagen. För B-K Eva var det enbart vinna som gällde då de med gårdagens vinst i ryggen fått vittring på finalen. Det florerade även i denna match höga siffror vilket lade grunden för detta tuffa tampande - bland annat var både B-K Evas Christina Kiiskinen och X-Caliburs Sofia Myllymäki över femhundra poäng på två spelade serier. Dessa två skulle fortsätta att spela väl och kom att bli lagbäst på 951 respektive 960 poäng.

B-K Eva drog dock ifrån en gnutta siffermässigt i den tredje serien vilket genererade att de försatte sig i ett övertag inför den slutgiltiga tillika avgörande serien. Publiken blev i slutet av tredje serien mer vild än tidigare och stämningen var ytterst intensiv. Den behöll de hela sista serien och hjälpte att lyfta fram sin respektive lag i deras ytterst jämna slag.Matchen slutade, efter en slutserie som vippade fram och tillbaka till båda lags fördel vid olika tidpunkter, 10-10. Detta resultat innebär alltså avgörande match i afton.
- Vi kommer behöva att fortsätta att prata ihop oss och försöka hitta en hållbar lösning inför kvällens match, förkunnar Joline Persson Planefors. Vi spelade förvisso mycket bättre denna match i relation till den förra, men B-K Eva presterade också.

Vilka som tar sig vidare till final går att följa 19.00 i afton - missa inte denna spännande upplösning!

B-K Eva - Team X-Calibur BK
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176906

Skribent: Amanda Steén
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info