Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet: Tack och grattis

2017-10-02 10:46
Många tårar fälldes när Svenska Bowlingförbundet tackade av trotjänare och delade ut utmärkelser på årsmötet i helgen. - Jag är chockad, sa vinnaren av det sista stipendiet till Gösta Zelléns minne: Vavva Gimhag.
  • Uppdaterad: 2017-10-02 13:02

För 25e och sista gången delades stipendiet till Gösta Zelléns minne ut på Svenska Bowlingförbundets årsmöte den här helgen. På femte våningen av Scandic hotell i Alvik delade Eva-Karin Gyllenberg ut 15 000 kronor till sin fars ära.
- Årets stipendiat har jobbat länge med ungdomsbowling vid sidan av sin egen bowling. Utan ersättning, resultaten har varit belöning nog säger hon, berättade Eva-Karin Gyllenberg i mikrofonen,
- Hon tycks leva efter devisen: man måste inte få någonting för att ge någonting. Därför går årets stipendium till: Vavva Gimhag.

Vavva Gimhag får priset av Eva-Karin Gyllenberg- Jag är väldigt chockad, sa pristagaren när hon fått ta emot priset, blommor och diplom, innan ordföranden i Stockholms juniorkommitté uppmanade alla att ta hand om ungdomarna som spelar bowling.
- Jag vill att alla vuxna ser till alla små champinjoner, de är de vi behöver för att sporten ska överleva, sa Vavva Gimhag med tårfyllda ögon.

Det var alltså sista gången som ett av svensk bowlings finaste priser delades ut på årsmötet. Stipendiet till Gösta Zelléns minne delade under sina 25 år ut 160 000 kr till 26 personer.
- Vi har haft bra spridning, från Västerbotten till Skåne, det har delats ut till 13 män och 13 kvinnor, sa Eva-Karin Gyllenberg som också berättade om motivet bakom stipendiet.
- Jag startade detta för att jag ville att fler skulle få känna engagemanget som pappa hade för bowling. Jag är glad att jag tog initiativet till den här fonden, sa hon.

När det sista priset var utdelat tackade ordföranden i Svenska Bowlingförbundet Ulf Sjöblom Eva-Karin Gyllenberg för att hon valde att hedra sin far på detta vis.
- Alla 26 som har fått det här priset har fått uppleva någonting väldigt stort. För det har varit väldigt hedrande att få det här priset. Det är ett fantastiskt bra sätt att minnas Gösta, ett jätte-, jätte-stort tack från hela bowlingsverige, sa Ulf Sjöblom.

För att fortsatt hedra ledare som för bowlingen framåt har Svenska Bowlingförbundet valt att instiftaEva-Karin Gyllenberg och Roger Jonsson ett ledarstipendium som för första gången delades ut i år. För att betona att stafettpinnen förs vidare delade Eva-Karin Gyllenberg ut priset till den välförtjänte mottagaren: Roger Jonsson från Motala.
- Den här personen som får stipendiet i år har hållit på med bowling sedan 70-talet. Han har startat klubbar, drivit klubbar och varit engagerad i ungdomsverksamhet och paraverksamhet i Motala. Han har gått de tränarutbildningar som finns, förutom Bosön. Han har skapat väldigt många licenser, något som Motala, Östergötland och svensk bowling får nytta av. Priset går till: Roger Jonsson, sa Lena Sulkanen.

Mottagarna av Svenska Bowlingförbundets högsta utmärkelse i guldFler av de eldsjälar som får bowlingsverige att fungera fick årsmötet ta emot: Svenska Bowlingförbundets högsta utmärkelse i guld: Anders Svensson, Fredrikshofs IF har arbetat 35 år i föreningen; Raymond Hansson har varit ordförande i Stenungssund och Bohusländsdal under totalt 45 år; Ursula Spattmann har suttit i samma distrikt: Bohusländsdal i 23 år; Lena Johansson har suttit 31 år på alla olika nivåer, förening, distrikt och svenska bowlingförbundet; Lennart Axelsson har i 40 år arbetat i sin förening: Fredrikshofs IF.
- Det är ingen bedrift att jobba med sin hobby, sade den sistnämnde blygsamt vid mottagandet av hederspriset.

Två av de ungdomar som är svensk bowlings framtid prisades också med bowlingfondens stipendier.William Svensson Det gick i år till två juniorer som har haft stora internationella framgångar på banorna.
- De två som får priset i år har utmärkt sig på ett bra, trevligt, sätt och är föredömen, sa Lena Sulkanen och presenterade pristagarna:
- Cajsa Wegner som junior vann europacupen förra året. Hon kan inte vara på plats eftersom hon är på ett landslagsläger i Partille där hon får priset.
- Sedan har vi William Svensson, som gick till final i Elit-SM och som försvarade sitt Masters-guld på junior-EM vilket han är den första att göra, sa Lena Sulkanen.

Ing-Marie Billgren avtackadesMen den sista delen av årsmötet inleddes med att en verklig trotjänare tackades av till stora, hjärtliga applåder: Ing-Marie Billgren, som under närmare 30 år har jobbat med paraverksamheten inom Skånska och Svenska Bowlingförbundet.
- Hon har gjort många framträdanden på årsmöten där hon har kämpat för parabowlingen, vi vill tacka Ing-Marie för ett fantastiskt jobb under många år, sa Lena Sulkanen innan trotjänaren själv avslutade med ett sista vädjande:
- Snälla distrikt, ta ert ansvar, det finns så många parabowlare ute i landet som aldrig kommer in i vår verksamhet, sa Ing-Marie Billgren som nu lämnar över till Pontus Carlsson.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 

Resultat

 

 
 SUL
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info