Hoppa till sidans innehåll

Anmäl er till de enklare ligorna – SUL & BHL

17 SEP 2019 11:08
Om två veckor stänger anmälan till Svenska Bowlingförbundets två enklare ligor: Svenska Ungdomsligan och BHL-ligan. Se till att er förening är med. - Man kan spela med kompisarna i en enklare form av ligaspel, säger Michael Granström.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 13:30

Förra året spelade 155 lag i någon av de nya, enklare, formerna av ligaspel som Svenska Bowlingförbundet har startat, där man bara behöver bowlinglicens B. Du spelar dina matcher på hemmaplan i lag-formen Bakers, för att sedan rapportera in resultatet i systemet. När båda kombattanterna sedan lagt in sina siffror avslöjas vinnaren. Svenska bowlingförbundets sportchef Michael Granström tror att dessa ligor är viktiga för att få till fler bowlare.
- Jag tror att de är otroligt viktiga. Det har ju tidigare saknats, på nationell nivå, en instegsprodukt. Sedan har flera distrikt och hallar varit jätteduktiga på att knyta till sig nya bowlare och ungdomar. Men det har inte funnits på nationell nivå tidigare, säger han.

Svenska UngdomsLigan som i år spelar sin tredje säsong var efterlängtad när den kom och lockade till sig 89 lag förra säsongen. Regerande mästare är gotländska Stånga IF som gick obesegrade genom både serien och den stora nationella finalen som spelades på New Bowl Center i Stockholm.
- Det är inga större förändringar i ligan. Vi har mest fått höra positivt, möjligtvis att det kan vara lite för stor skillnad mellan lagen ibland men där håller vi på att titta på att kanske göra någonting till nästa säsong, säger Michael Granström.

Många ungdomar, över hela landet, har tecknat sina första licenser för att kunna delta i de 3 till 5-mannalag som spelar Bakers i SUL. Michael Granström tycker också att det är en utmärkt spelform att börja sin karriär i.
- Man kan få se hur bowling fungerar, man kan spela i ett lag. Det är billigt, man behöver inte resa. Man får också spela i en form där man själv inte är utsatt av att man presterar ett resultat hela tiden. I och med att man spelar Bakers är laget viktigare än sin egen prestation. Sen är det flexibelt också, någon kan vara sjuk, det är inte hela världen, säger han.

Samma fördelar finns i Bowla-hela-livet-ligan som startade förra säsongen när 66 lag utgjorde 11 grupper. Där får nya, och redan etablerade, bowlare en chans att spela ett enklare ligaspel.
- Vi har utvecklat det till en produkt som, förhoppningsvis, folk känner igen där vi hoppas att vi kan behålla spelare som tänkte sluta, i en enklare form, säger Michael Granström.

Till den här, andra, säsongen utvecklas, BHL-ligan till att starta två gånger. En gång på hösten och en gång på våren. Allt för att ge möjlighet till bowlare att börja spela en liga vid årsskiftet, en möjlighet som har saknats tidigare.
- Det kommer nytt folk som vill spela, och sedan kanske man kommer på under hösten att man vill vara med, eller man ser andra som spelare det, säger Michael Granström om utvecklingen och fortsätter:
- På sikt kanske vi ska ha ligan divisionsindelad på något sätt. Men i år kör vi det enkelt. Plaketter till de som vann sina grupper i våras. Bland seriesegrarna har vi också lottat ut en tränare. Det kör vi i år igen, det känns som en lagom nivå. Jag tror att man spelar de här ligorna, inte för prisernas skull, utan för att kunna tävla med kompisarna.

Anmälan till både BHL och SUL går ut 30e september.

Läs mer om BHL och anmäl er här: http://www.swebowl.se/Seriespelet/NationellaSerien/bhlhost2019/
Läs mer om SUL och anmäl er här: http://www.swebowl.se/Verksamhet/Ungdomsverksamhet/SvenskaUngdomsLigan/#

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info