Hoppa till sidans innehåll

”Alla kan mötas, oavsett vad du har för förutsättningar”

17 OKT 2019 11:38
När BK Astoria B mötte Kungälvs BK B för ett par helger sedan blev Lena Johansson stolt över bowlingens bredd och tillgänglighet. - Det är det bästa med vår sport, att den är tillgänglig för alla, hela livet, säger hon.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2019 11:39

Lena Johansson, som under många år varit aktiv i Göteborgs Bowlingförbund, följde med sin dotter när hon skulle spela B-lagsmatch för BK Astoria på Strike & Co i Göteborg. De bowlare som Astoria och motståndarna Kungälvs BK B ställde på banorna visade upp bowlingen från en sida som vi inte alltid ser och som fick Lena Johansson att kontakta Swebowl, det här var någonting hon ville berätta.  
- Av 8 spelare var det 5 som hade funktionsvariationer, fysiska och intellektuella, men det är inget hinder för att mötas på banan, säger hon.

Tre spelare var döva, en hade en fysisk funktionsvariation och en hade en intellektuell funktionsvariation. Det skiljde 72 år mellan den äldsta och den yngsta spelaren i matchen. Men eftersom bowling är den idrott den är tävlar alla mot varandra oavsett förutsättningar.
- Alla kan få en strike, oavsett om du är snabb eller långsam, kort eller tjock. Det går att lösa, sen når vi alla olika långt, men alla kan få en strike, säger Lena Johansson.

Alla kan slå en strike, och det gör att bowling är en sport för alla – hela livet. Det, tycker Lena Johansson, gör att idrotten borde kunna locka fler utövare.
- Jag kan väl bara tycka att alla kan spela bowling och att bowling som sport har världens möjlighet att fånga upp fler bowlare eftersom sporten i sig är så tillåtande, säger hon och fortsätter:
- Jag blir stolt, den känslan, stolt, glad och nästan lite fascinerad över att det är möjligt, säger hon.

Matchen mellan Astoria och Kungälv, som slutade 11 - 9, spelades i en reservlagsserie under Göteborgs distrikt och spelas med hcp, därför blir matcherna nästan alltid jämna och spännande. Men ändå är stämningen oftast god på banorna.
- När vi tackade för matchen passade vi på att hurra för en i motståndarlaget som fyllde år, berättar Lena Johansson och fortsätter:
- Just att varje spelare gör sitt bästa men också kan glädjas åt motståndarnas framgångar. Det är härligt att man kan göra det på den lite lägre nivån, säger hon.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info