Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare en 300-slagning i Mellanallsvenskan

2018-03-10 21:23
IKW/Köping BK innehaver en sannerligen stark gruppledning i Mellanallsvenskan och lyckades även kamma hem fyra starka poäng under lördagens bortaresa. Därtill fick serien bevittna ytterligare en perfekt serie - denna gång signerad Viktor Danielsson.
  • Uppdaterad: 2018-03-11 08:48

Lördagen inleddes sannerligen intensivt för Hagforslaget BK Bågen – i den allra mest positiva bemärkelse. När de på förmiddagen tog emot Karlskogalaget BK Nobel visade de onekligen vart skåpet skall stå när de, rätt och slätt, berövade gästerna på samtliga av matchens poäng. Matchen slutade alltså 20-0 till hemmalaget som därtill hade en lagslagning som var 714 poäng högre än sina motståndares resultat. I Bågen hittar vi även spelaren som blev matchbäst i form av Alexander Beck med 957 poäng, tämligen tätt följt av Eric Jansson med sina 837. I motståndarlaget var det solklart Anders Wåhlstedt som hittade mest rätt och spelade ihop 905 poäng.

Några som däremot inte hade en lika positiv inledning som BK Bågen på dagen som var Ludvika BK som idag tog emot IKW/Köping BK. Matchen inleddes någorlunda jämt då bortalaget kopplade ett svagt grepp med 3-2. Därefter var det bortalaget som behöll sitt övertag i ett järngrepp resulterandes i en vinst med 15-5 – vilket såklart är en extra stark prestation då det var på bortaplan. Matchens mest storslagna individuella prestation går till matchbäste Viktor Danielsson som inte enbart slog ett fyrsiffrigt resultat med sina 1057 – han inledde därtill matchen med att slå en perfekt serie, vilket han följde upp med 279. Näst starkast i bortalaget var Tony Eklund med 980 poäng och hemmalagets bäste man var Magnus Lindqvist med en slagning på 921 poäng.

IKW/Köping BK bibehöll sitt vinstsugna humör när de sedan hälsade på BK Triss i Fagersta. De fick dock sig en trög inledning när hemmalaget startade starkt med 4-1, något de ej skulle upprepa sedan. Hemmalaget tog enbart två poäng under resterande del av matchen innebärandes att bortalaget slog till med en vinst på fjorton poäng mot sex. Bortalagets Kristoffer Ruohtula Svensson slog högst siffror i laget tillika hallen med 860 poäng, inte långt därefter finner vi lagkamraten Robert Hedenström på 850. I hemmalaget var det Weine Ohlsson som stod för lagets högsta slagning med sina 830.

I Motalas bowlinghall tog Team Baltzar BC emot Västerås SK på lördagens förmiddag och hemmalagets inledning satte sannerligen tonen för hur matchen skulle sluta. I matchens första serie tog hemmalaget greppet med en ledning med tre poäng mot en, varav samtliga poäng var banpoäng då totalen slutade på samma poäng för bägge lagen. Därefter fortsatte Baltzar att försätta sig själva i överläge i samtliga serier vilket självfallet resulterade i en säker vinst – detta fall på 13-6. Starkast slagningsmässigt på Motalas banor idag var hemmalagets Anders Johansson med 901 poäng. En bit därefter i resultattabellen finner vi lagkamraten Patrick Bohm med 847 och motståndarlagets Eric Nordström med 842.

Senare under eftermiddagen var det Team Mariestads tur att ta emot besökande Västerås SK – en match som skulle sluta nästintill identiskt som den förra för Västeråslaget. Hemmalaget intog ledningsposition med 4-1, något som bortalaget sedan bemötte med att segra i kommande serie med samma siffror. Efter att hämtat upp till ett likaresultat vid halvtid fick bortalaget sedan se sig försatta i en poänglös tredjeserie då Mariestad slog till med starka 1928 vilket resulterade i 5-0. Det skulle alltså som minst bli oavgjort för hemmalaget som sedan höll undan för sina gäster till en seger på 13-7. I matchbästaposition finner vi Västeråsspelerskan Susanna Kiiskinen som slog starka 967 poäng. Därefter finner vi hemmalagets Johan Bergqvist på 944 samt bortalagets Martin Vasell på 929.

Förmiddagens fjärde parallella match skulle bli en av dagens tveklöst jämnaste då Team Enköping BK tampades mot Vimmerby BK. Hemmalaget fick den klart starkaste inledningen då de tog ett solitt grepp med 4-1. Därefter var det motståndarna från Vimmerby som skulle ge igen med samma vinstsiffror – två serier på raken därtill. I underläge inför sista serien skulle hemmaspelarna således behövt att reprisera sin inledningsserie för att åtminstone landa oavgjort. Det var en jämn kamp men gästerna lyckades hålla undan till en seger på 11-9. Överlägsen såväl matchbäst som lagbäst individuellt var Enköpingspelaren Stefan Yngström med sina starka siffror 1039. Därefter i tabellen finnes Vimmerbys Albin Sandberg på 925 samt Peter Bexenius på 858.

När Vimmerby sedan besökte Sigma BK i Upplands Väsbys bowlinghall skulle det ej sluta på en lika positiv not. Trots att de inledde med en liten ledning skulle hemmalaget vända totalt i kommande tre serier där bortalaget enbart lyckades norpa två ynka poäng. Hemmalaget Sigma å sin sida kammade hem hela tretton poäng under dessa tre serier innebärandes att de stod som segrare med 15-5. Vimmerbyspelaren Tobias Asklöf stod för matchbästapoängen med sina 953, någorlunda tätt följt av lagkamraten Peter Sandberg på 925. I det vinnande laget var det Allan Sennevall som stod för högst resultat på 922 poäng.

Den femte tillika sista förmiddagsmatchen skulle även den vara av yttersta jämnhet när Matteus-Pojkarna BK fick besök av BK Brio. Till skillnad från ovan nämna match, inleddes matchen starkast av bortalaget – även här med 4-1. Siffrorna skulle bollas tillbaka till ett likaresultat efter halvtid och sedan bibehölls jämnheten. Efter två serier med identiskt levererade siffror, det vill säga 3-2 respektive 3-2 till bortalagets favör, slutade även denna match med bortalagsvinst på 11-9. Matchbäst och så även lagbäst blev ytterligare en damspelare i form av Anna Staflund på sina 925 poäng. Därefter i tabellen finner vi hemmalagets Mikail Andersson på 916 poäng och bortalagets Marcus Lundqvist på 896.

När Brio sedan for vidare för ett möte med Sundbybergs IK skulle de ej lyckas att reprisera sin positiva inledning på dagen. Med en stark Sundbybergsinledning där de lämnade besökarna poänglösa och ett grepp som skulle genomsyra matchen stod hemmalaget som vinnare med 13-7. Precis som i många andra matcher under dagen var det dock en bortalagsspelare som var matchbäst – i detta fall Brios Johan Åberg med 890. Ej långt därefter i siffertabellen finnes Sundbybergs Anders Öhman och Anders Norrvik på 886 respektive 870 poäng.

I lunchtidens Stockholmsderby i Högdalen var det gästerna AIK som tog en stark ledning med 4-1 mot Stureby BK F1. Ledningen skulle dock ej bli långvarig då hemmaspelarna vände på läget totalt och inför den slutgiltiga serien stod det 9-6 till deras fördel. Trots det pressade läge som ofta kan uppstå i den typen av läge lyckades hemmalaget hålla undan till en stabil vinst på 12-8. Trots förlust var den bortaspelaren Oskar Almroth som leverade högst siffror i hallen med en slagning på 936, vilket han också var överlägset bäst på i sitt lag. Siffermässigt finner vi sedan hemmaspelarna Jerry Ekman-Wogel och Arman Baensaf på 905 respektive 841 poäng.

Skribent: Amanda Steen
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter

SM-veckan
2018-03-22
Final damer 13.05
Final herrar 16.10 

Individuella SM 23/2-27/5

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info