Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering i BITS

2017-10-03 13:04
I dag uppdateras BITS med de tidigare presenterade förändringarna som innebär att färre spelare får 0 i hcp och att systemet inte automatiskt ger tävlingsspelare ett hcp. - Nu kanske vi kan få en större spridning bland tävlingarna, sa Carl Wikhede.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 13:04

Under helgens distriktskonferens berättade Carl Wikhede om de uppdateringar som tidigare presenterats på Swebowl.se. I dag införs förändringarna i bowlingens IT-system (BITS) som innebär att färre spelare får noll i hcp och att systemet inte automatiskt väljer vilken typ av hcp som skall användas.
- Vi försöker alltid utveckla systemet så att det blir bättre, sa styrelsens Carl Wikhede på distriktskonferensen.

Från och med nu kommer inte systemet automatiskt att erbjuda ”dynamiskt hcp” som förval utan tävlingsarrangörer måste göra ett val. Med det kommer friheten att bestämma vilket ”takvärde” och vilken procentsats, om någon, som ska ligga till grund för tävlingens hcp. I systemet finns enkla förval och förklaringar kring vad de olika valen betyder.
- En del mindre vana arrangörer kommer säkert att behöva tänka till ett par gånger, men vi tror att man lär sig rätt fort. För att ge arrangörerna stöd, så kommer vi att lägga ihop en liten lathund, som ger arrangörerna hjälp att välja det som passar dom, sa Carl Wikhede tidigare.

Den andra förändringen som görs är att, den så kallade, ”percentilen” förändras från 1,0 till 0,2. Det innebär att antalet spelare som har noll i hcp ändras går från, ungefär, 120 stycken till ca. 30, varav ungefär 25 är svenska spelare. Dessutom förändras antalet serier där återvändande spelare har noll i hcp till 24, om det inte finns någon data i BITS för spelaren i fråga.

Information om förändringarna har skickats ut till alla tävlingsarrangörer med en länk till det nya tävlingstillståndet. Vid ytterligare frågor, kontakta Svenska Bowlingförbundet på This is a mailto link

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 

Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10
Resultat
 
 SUL
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info