Hoppa till sidans innehåll

USA vann Weber Cup i Las Vegas

22 JUN 2019 06:28
Det blev seger för andra året i rad för USA i årets Weber Cup nu med siffrorna 18-14. Den som som avgjorde med att ta den avgörande poängen var tvåhandsspelaren Antony Simonsen som besegrade Europas Stuart Williams med 287-278.
  • Skapad: 22 JUN 2019 06:28

Den årliga matchen mellan Europa och USA färdigspelades natten till lördagen i Las Vegas. Det var nu den tjugonde matchen som spelades och för första gången gick matchen i USA. Årets Weber Cup var väldigt jämn till en början. Första dagens spela slutade 4-4, men när det stod 6-6 under andra speldagen så ryckte USA undan.

Andra dagen avslutades med att USA vann fyra raka matcher. Blandannat lagmatchen i "bakers" där USA slog 300. Weber Cup spelas med det nya räknesättet, som används i en några tävlingar. då  en strike direkt ger 30 poäng. En serie kan fortfarande bara komma upp till 300, men det behövs nu bara tio raka strike. Med detta räknesätt blir det ganska höga slagningar.

Efter andra dagen ledde alltså USA med 10-6 och det var en ledning som  sedan pendlade mellan fyra och fem poäng tills det hela skulle avgöras.. När det spelats sex matcher på midsommaraftonens kväll ledde USA med 17-12 och nu behövdes det bara en enda poäng till för USA för att ta hem årets match.

Nu oljades det om, resultaten gick ned till en början och främst missgynnades USA. Pergamons Osku Palermaa ordnade seger för Europa med att vinna mot USA:s kapten Chris Barnes. Europas kapten Dominic Barrett bättrade på Europas siffror med att besegra Jakob Buttorff. Skulle man kunna gå ikapp?. Nu möttes Antony Simonsen och Sturat Willams, och Simonsen hittade ett vägvinnande spel som gav USA den slutliga vinsten med 18-14. Chris Barnes framhöll lagets kämpaglöd och publikens stöttning som ledde till att det nu står 10-10 i matcher mellan USA och Europa.

Även Dominic Barrett framhöll grabbarna i sitt lag, men menade att lite avgörande blev när hans lag hade en liten dipp under några matcher andra dagen. Inte speciellt förvånande så blev Antony Simonsen utnämnd till matchens mest värdefulla. spelare.

Annars så var det de båda kaptenerna som ledde sina trupper. Dominic Barrett i Europa var med att ta totalt sju poäng. Samma siffra hade Chris Barnes och Antony Simonsen i USA:s lag. Kyle Troup var med och ta sex poäng medan Jakob Buttorff bara tog två. I Europa tog alla tre, Stuart Williams Jesper Svensson och Osku Palermaa fem poäng. Jesper visade styrka under sista dagen då han var med och vann tvåmanna med först Dominic Barrett och sedan Stuart Williams, men Jesper fick aldrig chansen att vinna sin sista singelmatch då det hela då var avgjort.

Europa tar nu nya tag och siktar in sig på nästa års match för att åter ta hand om ledningen i den totala tävlingen Weber Cup.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info