Hoppa till sidans innehåll

Tre svenska bronsmedaljer

09 SEP 2019 04:54
Det blev tre svenska bronsmedaljer när söndagens 4-manna och all event distanser avgjordes i senior VM. Våra båda 4-mannalag gick till semifinal och där blev det brons. Susanne Olsson kunde med en stark avslutning fixa bronsmedalj i all event.
  • Skapad: 09 SEP 2019 04:54

Våra svenska damer, Susanne Olsson, Eva Vännman, Christina Dahlgren och Ulrika Huevelman gick in i söndagens spel i ett litet underläge. Det gällde att ta sig upp från den sjätte plats man hade till topp fyra. Det såg ut att bli tufft men en strålande avslutning från tjejerna gav dem en semifinalplats med 28 poängs marginal och en säkrad medalj.

Även Susanne Olsson kämpade för en egen medalj i all event. Slutseriens 234 gjorde att hon kunde säkra den bronsmedaljen nu med en marginal på tolv poäng.
- Det var mycket starkt gjort av Susanne och tjejerna totalt, betygsätter Christel Carlsson.

I damernas semifinal blev Australien motståndare. Här spelade man "bakers" och det gällde att vinna två serier. Den första serien vann våra svenskor med 181-167, men det blev förlust 211-193 i andra. den avgörande serien var jämn men en trippel mot slutet gav segern till Australien 223-195. Guldet gick till USA som vann i två raka serier över Australien, Leanne Hulsenberg, Tish Johnson, Sharon Powers och Lucy Sandelin heter vinnarna.

För herrarna var man ganska säkra efter lördagens spel om en semifinalplats. Det som gällde vilket motstånd, Tomas leandersson, Pär Svensson, Tommy Petersen och Raymond Jansson skulle få. Nu blev det Nordiskt mostånd då man fick möta våra östra grannar från Finland. När det gäller all event så var Tomas Leandersson bara tre poäng från en bronsmedalj.
- Det var verkligen synd, tycker Christel Carlsson

Finland kom till Las Vegas med ett mycket starkt herrlag, Mika Koivuneimi, Mika Luoto, Kai Virtanen och Kimmo Lehtonen. Våra svenska killar kunde dock vinna den första serien med knappa 202-201. Men sedan var Finland något starkare och vann med 212-189 och 226-212.

I finalen blev det inte oväntat hemmanationen USA som blev motståndare till Finland. USA som har idel spelare med rutin från PBA-touren vann i två raka serier. Vinnarna heter, Lennie Boeresch, Parker Bohn III, Ron Mohr och Walter ray Williams Jr.

Nu återstår det bara mastersfinalerna av årets senior VM. Sverige har med fem spelare dit, två damer och tre herrar. På damsidan kom ju Susanne Olsson topp åtta, precis som Tomas Leandersson. Där för får dessa båda stå över första omgången innan man ger sig i kast om medaljerna. Eva Vännman tog sig in som femtonde dam, på herrsidan var Raymond Jansson femtonde och Pär Svensson 22:a

Nu står det klart att alla våra svenska deltagare kommer hem med minst en medalj vardera. Det brukar vara en målsättning som svenska trupper på mästerskap har.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info