Hoppa till sidans innehåll

Team Clan till SM-final efter bowlingpropaganda

18 MAJ 2019 18:46
Efter en helt galen avgörande SM-semifinal, på Världens bästa slutspel, tog sig seriesegrarna från Nässjö: Team Clan till SM-final imorgon. - Det är det som har varit målet hela tiden, säger Peter Nordensson i Clan.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 18:46

Anledningen till att vi kallar den här helgen för Världens bästa slutspel visade Team Clan och IS Göta i den tredje och avgörande semifinalen. Framför två klackar som sjöng, hoppade och jublade som i extas presterade två av Sveriges bästa bowlinglag en propaganda för sporten.
- Det är nerver hela tiden. Ena stunden är vi före, andra stunden är de före, säger Peter Nordensson i Team Clan.

Seriesegrarna från Nässjö tog första serien, Helsingborgarna tog den andra och precis som lagen på banorna försökte klackarna överträffa varandra under hela matchen. Under andra halvan av matchen svängde resultaten från ruta till ruta.
- De är bättre än oss i början, och vi är bättre i slutet, så har det varit i hela matchserien. Vi visar sådan moral, och kämpar så hårt, säger Mathias Årup.

Båda lagen slet och kämpade genom hela matchen. Både spelare och supportrar slet ut sina halsar. Göta och Clan strikeade, spärrade och var oskiljaktiga. När det är så jämnt avgör tillfälligheter.
- Det är tillfälligheter. Det är bara att titta på sistaserien, någon får en någon strike med sig, och någon får en strike mot sig, säger Mathias Årup.
- Det är tillfälligheter. Det är en klyscha men det är sant, ett dåligt slag kan avgöra hela matchen, säger Peter Nordensson.

När båda lagen hade spelat klart tystnade hela hallen innan det visade sig att lagen var precis jämnbra i den här matchen också, precis som i den första semifinalen slutade det 10 – 10. Men eftersom Team Clan vann semifinal två går de till sin sjätte raka SM-final.
- Jag är bara glad att slippa den där extraserien. De hade bättre lösningar än oss på slutet. Det är ruggigt skönt att gå till den där finalen, det är det som har varit målet hela tiden, säger Peter Nordensson.

Alla de fem senaste SM-finalerna har Team Clan fått möta Team Pergamon. En gång, 2016, lyckades de betvinga jättarna från Partille och ta hem klubbens första, och hittills enda, SM-Guld. I morgon väntar en ny chans, mot det lag som vinner den andra semifinalen.
- Vi får se vilka vi får möta. Det kan gå precis hur som helst, säger Peter Nordensson om Team Pergamon – Jösse.

IS Göta däremot får, för andra året i rad, nöja sig med ett SM-brons. Men de bjöd publiken, på plats i Nyköping, och de 23 länder som streamar Världens bästa slutspel på en fantastisk insats.
- Det går inte att beskriva, jag har varit och spelat på många ställen i världen men det finns ingenting som kan jämföra sig med det här. Det här var en magisk inramning. Vi har mycket fans här som har rest långt, säger den tidigare världsmästaren Mathias Årup.

http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176910

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info