Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svenska Bowlingförbundet TV-finalisterna i Elit-SM 2018: Anna Andersson, Jenny Karlsson och Annie Thorell

TV-finalisterna klara

2018-07-04 20:31
Annie Thorell blir finalens enda högerhänta spelare, där hon i den SVT-sända semifinalen får möta lagkamraten Anna Andersson om en finalplats i Elit-SM där Jenny Karlsson står och väntar. - Det blir kul, säger Annie Thorell.
  • Uppdaterad: 2018-07-04 20:42

De två vänsterhänta damerna Jenny Karlsson och Anna Andersson var ganska klara för stegfinalen när den sista utjämningsserien skulle spelas. Då stod kampen om den tredje och sista medaljplatsen mellan den regerande mästarinnan Filippa Persson och lagkompisen i Spader Dam: Annie Thorell.
- Det var lite skakigt, väldigt nervöst, säger 23-årigen.

Ledningen mellan de två kombattanterna skiftade under serien men när Filippa Persson inte lyckades dubbla i sista rutan stod det klart att Annie Thorell gick vidare till stegfinalen på TV imorgon.
- Det blir kul. Jag kommer nog att få smälta det här lite först. Jag är jättenöjd med att det gick vägen, säger den enda högerhänta spelaren i morgondagens TV-final.

Team Sweden-medlemmens motstånd i den första matchen på stegfinalen blir hennes lagkamrat i Spader Dam Anna Andersson. Den 22-åriga skånskan klättrade från en femte plats efter dagens första fem serier till en andra plats efter, den så kallade, round robin. Men hon blev bara näst bästa vänsterspelare och totalt 5 av de 6 som spelar på TV i morgon att bowla från vänster.
- Jag tror att det är en sådan profil. Den är nog ganska lätt för vänsterhänta, framförallt med uretan. Så vi har en fördel där, säger Jenny Karlsson, BK Skrufscha.

Kvänumtjejen Jenny Karlsson gör sin första säsong i Elitserien med BK Skrufscha och har varit ett riktigt stjärnskott. Nu vann hon kvalet och är bara en serie ifrån guldet i Elit-SM efter bra spel under hela dagen.
- Det kändes rätt bra idag. Det var lite tufft ibland när jag tappade farten. Men jag lyckades rädda upp det rätt så bra. Sen hade jag nog ganska mycket flyt med mig också. Några felslag där jag fick med mig käglorna, jag fick inte så många hål heller, säger 23-åringen.

Imorgon är det dags att göra upp om SM-guldet och det kommer bli Jenny Karlssons första stegfinal och första gången hon spelar bowling på TV.
- Nu känns det inte så farligt. Men imorgon kommer jag nog vara väldigt nervös, säger hon.

Vad ska du göra då?
- Köra slag för slag, fokusera på det jag kan göra, säger hon.

Klockan 9:35 imorgon sätter damernas semifinal igång och 10:00 ställer sig Jenny Karlsson på banorna för att möta vinnaren mellan Anna Andersson och Annie Thorell. Efter det är det dags för killarna klockan 10:40 då Mattias Olsson möter Niclas Lindholm om möjligheten att få spela mot Viktor Danielsson om SM-guldet klockan 10:05.

 Se alla resultat här: 

http://www.2018.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter
 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info