Hoppa till sidans innehåll

Sverige leder dubbelt i 2-manna

2018-06-10 19:04
Sverige fortsätter att dominera vid Dam-EM i Bryssel. Nina Flack och Isabelle Hultin övertog ledningen i 2-mannakvalet efter övertygande spel på söndagseftermiddagen. Därmed är det dubbelt svenskt i täten när två av tre starter har spelats.
  • Uppdaterad: 2018-06-13 19:11

Nina Flack och Isabelle Hultin leder på 2552 före Victoria Johansson och Cajsa Wegner som slog 2512 i den första starten. Tredjeplatsen delas av Tyskland och Frankrike med 2443.
- En stor eloge till Nina och Isabelle som gjorde det här riktigt bra. Det fanns väl något tillfälle för varje spelare då vi kunde varit offensivare med bollbyte, men om det bara handlar om något enstaka tillfälle under sex serier så är det inte mycket att klaga på, sade förbundskaptenen Johan Ekström.

Sett från läktarplats rullade det på utan större problem för svenskorna under de tre första serierna som gav 436, 436 och 445. Framförallt var de starka i slutrutorna där de hade hög strikeprocent.
- Att det gick bra berodde ju på att vi gjorde de förändringar som krävdes och det började med en gång. Redan efter 4-5 rutor i första serien hade jag flyttat fyra ribbor till vänster i ansatsen, det tillhör inte vanligheterna, kan jag säga, kommenterade Nina Flack.

Efter den starka öppningen hamnade det svenska laget i en svacka i serie 4 som bara gav 355.
- Ett banpar som vi inte fick till det på. Men det gäller att lägga det bakom sig och starta om i serien därpå och det gjorde vi på ett bra sätt, sade Isabelle Hultin.
Femte serien där de blågula täckte alla sina rutor betydde 445 och därmed ett perfekt utgångsläge inför slutserien. Efter en stark inledning av serie 6 kunde Nina och Isabelle sedan se till att täcka sina rutor och säkra ledningen i kvalet när de för tredje gången den här söndagen landade på 436.

Hittills har Sverige varit klassen bättre än motståndarna i EM. Och det vill nog till att konkurrenterna lyfter sig ordentligt om inte det här ska sluta i ett blågult medaljrekord. Att svenskorna har ett stabilt spärrspel visste vi och när de dessutom ligger etta i strikeligan blir de väldigt svåra att rå på.
Efter tre svenska medaljer i den inledande singeln är det nu bäddat för ytterligare pallplatser i 2-mannalaget där Ida Andersson och Jenny Wegner spelar i den avslutande starten på måndagsförmiddagen. Tre svenska lag i semifinalen är fullt tänkbart men långtifrån säkert.

Samtliga resultat från EM på http://www.ewc2018.be/

Skribent: Hans Karlsson
Epost: Adressen Gömd

 FacebookYoutubeTwitter

Dam-EM i Bryssel 7-16 juni 2018
Dam-EM i Bryssel 8-16 juni 2018
ResultatVeteranlandskamp 12 juni 2018
Resultat


 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info