Hoppa till sidans innehåll

Svenska UngdomsLigan

2017-11-14 14:23
Den första omgången av den helt nya serien SUL: Svenska UngdomsLigan är nu avslutad och över 200 ungdomar spelade från Ystad i söder till Boden i norr.
  • Uppdaterad: 2017-11-14 14:23

Under hösten har Svenska Ungdomsligan startat. Det är en helt ny enkel, tävlingsform för juniorer som är födda 2001 eller senare. 56 lag har nu spelat den historiska första omgången. Varje lag har två veckor på sig att slutföra sina fem serier i spelformen ”Bakers”. Där turas tre till fem spelare om att slå rutorna tills laget får ihop ett gemensamt resultat.

Matcherna spelas på den egna hemmahallen och resultaten rapporteras in till Svenska bowlingförbundet och först när båda lagen har rapporterat visas hur det har gått i matchen. Tack vare det blir det både billigt och enkelt att tävla i bowling för ungdomarna.

Från Boden i norr till Ystad i söder uppskattar Svenska Bowlingförbundet, som tillsammans med Bowlingföretagarna (SBHF) startade ligan, att ungefär trettio ungdomar för första gången tävlade i bowling under den första omgången. Det betyder att det har tillkommit minst så många nya bowlinglicenser i och med SUL.

De två yngsta deltagarna i den första omgången var två skåningar: Benjamin Lindhe i BK Full House från Ängelholm och Jamie Brinkwall i Bulltofta BK från Malmö som båda är födda 2011 och alltså bara är 6 år gamla. Det visar att alla kan vara med och spela i SUL.

Annars var Hedemoras Ungdoms BK mycket imponerande med sin jämnhet. I sin kamp med BK Oden från Falköping slog de: 151, 159, 152, 152 och 155! Endast åtta poängs skillnad mellan den högsta och lägsta serien.

Nästa omgång av Svenska UngdomsLigan ska vara färdigspelad den 19 november. Då kommer det också att presenteras var den nationella finalen kommer att spelas. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info