Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Sjöblom VM-silver till Susanne Olsson, guldet tog japanskan Yumiko Yoshida.

Susanne Olsson tog silver i singel

06 SEP 2019 00:16
De svenska damerna fick en kanonstart på senior VM när singelspelet avgjordes på torsdagen. Susanne Olsson var kvalbäst och vann sin semifinal, men fick ge sig mot Japanska Yumiko Yoshida i finalen. Men ett silver är inte fy skam!
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 00:16

Susanne Olsson startade bra, men fick en liten dipp i tredje serien med 168. Men snabbt kom Susanne tillbaka med sina strikerader och hon gjorde 722 på de tre avslutande serien och blev bäst i kvalet med 1313. Tvåa var Yumiko Yushido före trean Sharon Tatoryn Kanada och amerikanskan Tish Johnson.

I sin semifinal fick Susanne möta Tish Johnson. Amerikanskan började allra bäst, men en trippel i rutorna sju till nio gjorde att Susanne nu var i ledningen.
- Jag kollar inte på resultatet utan försöker att hela tiden göra mitt bästa säger Susanne Olsson.

I finalen fick Susanne möta Yumiko Yoshida. Tyvärr började Susanne med att sätta upp 7-10 och när det blev en till tomruta i tredje så fick Susanne jaga. Det fanns en liten chans mot slutet med Japanskan vann med 209-185.
- Det här var verkligen kul, jag är jätte nöjd och en bra start på det här VM:et, säger Susanne som för fyra år sedan tog hem mastersguldet i senior VM.
Den här starten gör att det kan bli fler medaljer.

Det gick bra för hela det svenska damlaget. Alla ligger med i topp 24 då det gäller att vara där för att få spela masters. Eva Vännman blev tolva, Ulrika Heuvelman 17:e och Christina Dahlgren 19:e.
- Det här var verkligen en bra start, med stabilt spel, säger förbundskaptenen Christel Carlsson.
- Den här medaljen kan kanske smitta av sig på övriga truppen, säger Christel optimistiskt.

Herrarna spelade också sitt finalspel i singel. Här fick NorgesTore Torgersen ge sig i semifinalen och finalen spelades mellan USA:a Lennie Boeresch och Michael Snow från Kanada. I finalen var Lennie Boeresch starkast och vann med 198-177.

Nu fortsätter tävlingarna med 2-manna på fredagen. Här spelar Pär Svensson med Tommy Petersen och guldparet från VM 1995 i Reno, Raymond Jansson och Tomas Leandersson spelar ihop. På damsidan spelar Susanne Olsson med Eva Vännman och Christina Dahlgren med Ulrika Heuvelman. När nu första medaljen kommit så längtar vi efter nästa.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info