Hoppa till sidans innehåll

Spader Dam dominerade

19 MAJ 2019 12:16
Första matchen mellan Spader Dam och B-K Eva skulle komma att ta slut illa kvickt - Helsingborgstjejerna dominerade banorna.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 12:16

Dagen som alla väntat på det senaste året är här. Finaldagen på slutspelet i bowling.

På ena sidan har vi Spader Dam - säkerheten själv som tog sig vidare med ett spel som var fullkomligt glimrande.

På andra sidan har vi B-K Eva - laget som slog uppåt mot ett krävande motstånd tillika fjolårsmästarna och kämpade till den absolut sista käglan.

När matchen väl var igång såg båda lag onekligen självsäkra ut - det ena laget tack vare sin enorma kapacitet och stabilitet medan de andra laget har i ryggen att ha slagit ut en gigant.
- Vi kände oss lika säkra som vi såg ut, bekräftar Sandra Andersson som har många slutspel i ryggen. Vi är här av en anledning.

Spader Dam tog dock kommandot några rutor in och bibehöll ett läge som såg ut att till och med bli poänglöshet för Stockholmslaget. Dock lyckades Eva kriga till sig ett bord och ställningarna blev således fyra poäng mot en i Spader Dams favör.

Det var uppenbart att Spader tände till ytterligare med den solida starten. Det slog verkligen gnistor om Skånelaget medan Stockholmarnas tidigare säkerhet sakteliga började falna.

Spader Dam fortsatte att plöja på likt den väloljade maskin de är och smällde dit ytterligare en serie till med fyra poäng mot en. Det blev uppenbart hur B-K Eva började bli skakade i detta skeende då tystnaden från de röda spelarna med tillhörande klack var påtaglig samtidigt som siffernivån sjunkit markant.

Spiken i kistan kom i tredje och vad som skulle bli den avgörande serien när Spader Dam slog till med fem poäng mot noll. Första finalmatchen vann således storartat av dem med tretton poäng mot två.

Returmatchen spelas 12.20 - då får vi se om B-K Eva kan rå på storlaget Spader Dam.

Spader Dam - B-K Eva
http://bits.swebowl.se/Matches/MatchFact.aspx?MatchId=3176919

Skribent: Amanda Steén
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info