Hoppa till sidans innehåll

Silver till Raymond och Tomas

07 SEP 2019 05:02
Vid VM i Reno tog Raymond Jansson och Tomas Leandersson guld i 2-manna. Nu 24 år senare slogs man igen om ett guld. Tyvärr var amerikanenrna Boresch och Mohr för svåra men det blev ett silver. Vårt andra par Pär Svensson och Tommy Petersen tog brons.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2019 05:02

Fredagen blev en framgångsrik dag för de svenska senior-bowlarna vid VM i Las Vegas. Efter silvermedaljen av Susanne Olsson på torsdagen i singel kan man nu lägga till en silvermedalj och ett brons efter att 2-manna spelet har avgjorts.

Ganska tidigt i kvalspelet tog sig svenskarna in i kampen om semifinalplatserna. Pär Svensson och Tommy Petersen spelade i den första kvalstarten och via 1284 av Pär och 1275 av Tommy Petersen så toppade man efter första kvalgruppen. I den andra gruppen fanns det ett flertal mycket starka lag och Tomas och Raymond var ganska snabbt med i kampen om semifinalplatserna. Amerikanerna Lennie Boresch och Ron Mohr var bäst i kvalspelet före norska laget Tore Torgersen och Ingar Gabrielsen. Raymond och Tomas var trea före Pär och Tommy på fjärde plats. I kvalet hade Tomas 1347 och Raymond 1224.

- Nu har vi kommit igång och det blir nya medaljer, säger förbundskaptenen Christel Carlsson. Mötet mellan USA:s Boresch/Mohr och våra svenskarna Pär Svensson och Tommy Petersen var riktigt jämn till en början men när framförallt Ron Mohr satte strikerader så kom våra svenskar i underläge. Vinst 437-345 till USA. Men ett brons är också en medalj, det var nog något som Pär Svensson inte kunnat drömma om innan han i sista stund blev inkallad till senior-VM.

Den andra semifinalen blev en nordisk batalj. Motståndarna till Raymond och Tomas blev norrmännen Tore Torgersen och Ingar Gabrielsson. Vårt svenska par gjorde en mycket stark match och vann med 489-397. Nu skulle det efter 24 års väntan åter bli spel om en guldmedalj.

Amerikanerna startade i högsta fart framförallt Lennie Boresch med fem raka strikar.
- Vi kom i underläge och fick jag, säger Tomas Leandersson.
Vårt svenska par kom aldrig riktigt när utan Lennie Boresch kunde ta sitt andra guld på två dagar nu tillsammans med Ron Mohr. Amerikanerna vann med 457-399.
- Vi är ändå mycket nöjda, framförallt gjorde vi en mycket stark semifinal, sammanfattar Tomas Leandersson.
- Hela laget spelar bra ihop och hjälper varandra, nu skall det bli intressant när det blir 4-manna, avslutar Tomas.

Damerna hade ett starkt singelspel men tyvärr blev det inte lika bra i 2-manna. Eva Vännman och Susanne Olsson blev tolfte lag. Susanne är dock bra med i all event nu med en femte plats. Guldet gick även bland damerna till USA. Leanne Hulsenberg och Tish Johson besegrade Martina Beckel och Bianca Volkl-Brandt med 443-373.

Nu fortsätter mästerskapen med 4-manna under lördagen och söndagen. Vi får då se om det blir några flera medaljer till våra svenskar. Det skall också göras upp om all event medaljerna och sedan masters. Där spelar de 24 bästa damerna och herrarna efter all event.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info