Hoppa till sidans innehåll

Sandra Andersson topp tio i PWBA-tourfinalen

18 SEP 2019 09:49
26-åriga Sandra Andersson avslutade i natt en historiskt bra säsong på den amerikanska proffstouren när hon slutade topp tio i PWBA-tourfinalen. - Jag är så stolt över vad jag åstadkommit den här säsongen, säger hon på sin facebooksida.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 09:49

Tack vare sin historiska seger i Fountain Valley Open blev svenska Sandra Andersson inbjuden till den amerikanska proffstourens PWBAs tour-final. 28-åringen kom in i cup-spelet, som spelas i Richmond,  lägst rankad av alla de 16 spelare som tagit sig vidare. I sin första match fick Spader Dam-spelaren möta den amerikanske landslagsspelaren Jordan Richards i bäst av 5 serier.
- Jag hade gott självförtroende inför matchen och ännu mer självförtroende efter matchen. Det var en rolig match att spela och jag är stolt över arbetet jag la ner, sa Sandra Andersson efter segern till www.Pwba.com

Match 2 för Sandra Andersson blev sedan mot den dubble guldmedaljören på VM, Clara Guerrero från Colombia. Där tog svenskan den första serien men förlorade de följande två. Den högerhänta skånskan lyckades sedan tvinga fram en avgörande serie genom att slå 266 men där var sydamerikanska världsfyran för stark och Sandra Anderssons resa slutade i åttondelsfinalen.  
- Jag är så stolt över jag har åstadkommit den här säsongen. Mitt mål för PWBA tour-finalen var att njuta av varje sekund och ge allt i varje slag. Jag kanske inte är nöjd med alla mina slag men jag gav allt jag hade i ögonblicket, säger Sandra Andersson efteråt på sin Facebooksida.

Clara Guerrero förlorade sedan i kvartsfinalen mot amerikanskan Stefanie Johnson som därmed tog sig till nattens TV-sända semifinal mot förstarankade Stefanie Johnson, som redan var kvalificerad till TV-sändningen. I den andra semifinalen väntade världsettan Danielle McEwan på vem som skulle vinna sin sida av cup-spelet. Det blev den tredje-rankade Ukrainskan Dasha Kovalova.

Läs mer på tourens hemsida: https://pwba.com/ 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info