Hoppa till sidans innehåll

Roll off avgjorde 100K-tourfinalen

24 AUG 2019 20:25
Sturebys Dennis Eklund visade att "gammal är äldst" och vann det enda pris som fanns i tourfinalen, 100000 kronor efter att via roll off slagit Kaskads Filip Wilhelmsson med 59-38.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2019 20:25

Kampen om den stora prischecken blev verkligen en kamp in på målsnöret. Alla tre finalstegen avgjordes i slutrutorna. På de första sex serierna var islänningen Arnar Jonsson som i Sverige spelar för Höganäs BC, tidigt i topp då han slog 1356 på de sex serierna. Arnar följdes av Filip Wilhelmsson och Dennis Eklund.

I andra omgången var det åtta spelare som skulle spela round robin. Ganska tidigt gick de tre som var i ledningen ifrån. Nu blev det främst en kamp om vem som skulle ta första platsen inför stegfinalen. Toppspelarna Arnar Jonsson och Filip Wilhelmsson möttes i sista serien och där vann Filip och gick därmed om och placerade sig som etta på stegen

I första stegfinals-matchen tog Arnar Jonsson en klar ledning med 195-166 i första serien, men Dennis Eklund ville annorlunda och satte upp strikerader som gjorde att han fick ihop 243 och vann matchen med 409-401. Dennis var därmed klar för finalspel mot Filip Wilhelmsson.

Här kom Dennis återigen i underläge då Filip Wilhelmsson vann första finalserien med 220-200. Dennis började slutserien med fem raka strike och var därmed i ledning. En genomskärare av Dennis, gjorde att Filip kom tillbaka men det skulle bli en kamp som inte kunde avgöras förrän man spelat roll off. De två serierna slutade 433-433.

Filip började roll offen med en spärr och när sedan Dennis Eklund slog tre raka strike så var prischecken Stockholmarens. Dennis vann med 59-38.
- Jag visade nog att gammal är äldst, säger en mycket nöjd Dennis Eklund.
- Jag tycker att mitt spel stämmer bra och får man bara vara skadefri så kan det gå  riktigt bra.
Hur kommer din satsning var den närmaste tiden?
- Mina barn har ju blivit äldre så det kommer nog att bli fler tävlingar, blandannat på europatouren, säger Dennis Eklund

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info