Hoppa till sidans innehåll
Foto: Streamforce4bowling

Nytt Team Sweden uttaget

10 SEP 2019 14:35
Förbundskapten Patrick Backe har idag tagit ut ett nytt Team Sweden med sikte på Europamästerskapen i Helsingfors nästa år. - Det är alla seriösa killar, med både erfarenhet och meriter, säger han.
  • Skapad: 10 SEP 2019 14:35

Efter sommarens EM där de svenska herrarna blev Europamästare i lag upplöstes det dåvarande Team Sweden och nu, efter Storm Lucky Larsen Masters har förbundskapten Patrick Backe tagit ut en ny bruttolandslagstrupp. Men det har inte varit lätt, därför finns det fortfarande två platser lediga i truppen.
- Jag har väl funderat en del och det finns en hel del spelare som hållit en jämn kaliber på sluttampen, därför har jag tagit ut tio stycken vilket ger en möjlighet att ta ut ytterligare två under hösten, vintern, säger förbundskaptenen Patrick Backe.

De uttagna:
Adam Andersson, 27 år, Team Pergamon, Partille - Vänsterhänt
Pontus Andersson, 23 år, Team Clan, Nässjö – Högerhänt
Daniel Fransson, 27 år, Team Pergamon, Partille  – Högerhänt
Markus Jansson, 26 år, BK Jösse, Arvika – Högerhänt
Martin Larsen, 40 år, Team Pergamon, Partille – Högerhänt
Mattias Olsson, 36 år,  Team Pergamon, Partille  – Vänsterhänt
Jesper Svensson, 24 år, Team Pergamon, Partille – Tvåhands, vänster
William Svensson, 18 år, BK Kaskad, Norrköping – Tvåhands, höger
Mattias Wetterberg, 30 år, Team Pergamon, Partille – högerhänt
Filip Wilhelmsson, 24 år, BK Kaskad, Norrköping – Högerhänt

De olika förutsättningarna spelarna har gör att det är svårt att ta ut ett landslag nu för tiden. Det är en av anledningarna till att den tidigare världsmästaren har lämnat två platser till förfogande under hösten.
- Det är ju inte så lätt som det var förr när alla spelade samma tävlingar. Folk spelar på så många olika ställen, vi har några som spelar i USA, några i Europa och några spelar väldigt mycket i Sverige. Det gör att det är svårt att jämföra. Dessutom har spelarna olika förutsättningar med arbete och sådär. Det gör att man får ta lite efter magkänsla, säger Patrick Backe.

Utöver de uttagna kommer fyra spelare att få chansen att visa upp sig på det kommande storlägret i Malmö där herrlandslaget, damlandslaget och U-21-landslaget kommer att träna tillsammans. Det handlar om James Blomgren, Benjamin Jonsson, Rasmus Edvall och Karl Wahlgren.
- Där kommer jag förhoppningsvis ha en dialog med de här nya, höra om deras planer framöver, säger Patrick Backe och berättar:
- Benjamin har ju gjort en fantastisk säsong, framförallt i seriespelet. Rasmus och ”Kalle” åker runt och tävlar mycket. De hade kanske kunnat ta någon framgång till, men de är ändå runt och visar upp sig. ”Kalle” kanske är den som tränar mest av alla, både på banorna och fysiskt. James har ju alltid varit en bra bowlare, jag önskar kanske att han kunde satsa hårdare men spelmässigt är han en duktig bowlare som också ska vara med på lägret, säger förbundskaptenen.

Förutom de uttagna och inbjudna spelarna kommer Patrick Backe att hålla ett öga på U-21-spelarna som Robert Andersson tagit ut till storlägret i Malmö. Även de har möjlighet att nå de öppna platserna i Team Sweden.
- Jag hoppas ju och tror på att de lite utanför och u-21 att växa lite mer. Därför jag vill ha det lite öppet för att se vilka som tar ytterligare ett steg den närmaste perioden, säger Patrick Backe.

Målet för detta uttagna Team Sweden kommer att vara EM 2020 i Tali, Helsingfors. Därför kommer det också vara mycket fokus på den 50e upplagan av Ballmaster Open som spelas i den klassiska finska arenan under början på nästa år.
- Då kanske det är läge att fylla på till elva eller tolv spelare i Team Sweden, säger Patrick Backe.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info