Hoppa till sidans innehåll

Nytt Team Sweden dam uttaget

2018-07-12 12:00
Förbundskaptenen Johan Ekström har nu tagit ut tolv spelare i det nya, omorganiserade Team Sweden. Fyra av dem är nykomlingar och två är vänsterhänta. - På damsidan är konkurrens bättre än på väldigt många år, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-07-12 12:00

Tidigare har Team Sweden fungerat som en bruttotrupp för landslaget. Nu har landslagsledningen istället gjort om Team Sweden till en utvecklingsgrupp för några av landets bästa bowlingspelare. Det finns inte något krav om att vara med i Team Sweden för att bli uttagen till mästerskap.
- Det är ju fortfarande de vi tror har chans att stå närmast en landslagsuttagning. Sen finns det flera intressanta spelare som inte kommer med i den här gruppen, säger förbundskaptenen Johan Ekström.

Till exempel finns det två spelare som har varit med och tagit medaljer under de senaste två, otroligt framgångsrika, europamästerskapen, men som inte är med i Team Sweden: Sandra Andersson och Isabelle Hultin.
- De har inte ansökt om att vara med helt enkelt, säger förbundskaptenen.

Anna Andersson, Spader DamBland de som är uttagna finns dock fyra nykomlingar. Två av nykomlingarna har någonting som saknats i damernas Team Sweden under några år, de spelar med vänster hand. Vilket vi kunde se på SVT när både Anna Andersson, Spader Dam, och Jenny Karlsson, BK Skrufscha, spelade om SM-medaljerna på Elit-SM.
- Jag hade Anna på U21-VM för två år sedan och hon gjorde en väldigt stabil insats då. Har man hållit koll på vad hon har gjort, och inte bara i Sverige utan även i USA, så är nog ingen förvånad över uttagningen. Sedan hon kom hem från USA så har hon gått från klarhet till klarhet och visat att hon verkligen vill detta, säger Johan Ekström och fortsätter:
- Som bowlare är hon ganska klassisk, stängda linjer, lever på precision, duktig på att upprepa slaget, spärrsäker, säger han.

Den andra vänsterhänta spelaren som nu är uttagen i Team Sweden: stjärnskottet från Kvänum: Jenny Karlsson, är inte riktigt samma spelartyp som Anna Andersson.
- Hon är raka motsatsen. Hon har en väldigt stor potential och representerar en väldigt modern spelstil. Har tävlat mot de bästa under ett par säsonger och visat att hon håller klass. Naturligtvis finns det en hel del att polera. Men det finns stor potential i dem två, säger Johan Ekström om de ny-uttagna vänsterspelarna.

De andra två debutanterna är Team X-Calibur-duon: Josefin Hermansson, som nu har möjlighet att Hanna Engberg, Team X-Calibursatsa på bowlingen efter att varit utomlands för studier, och juniorstjärnan Hanna Engberg.
- Hon är 16 år och har juniormästerskap kvar. Men vi tycker att hon är på en nivå som gör att hon behöver vara här. Hon har alla delar, hon förstår vad klotet gör och vet vad hon behöver träna på. Hon är en bowlingspelare ut i fingerspetsarna. Det är en grundförutsättning för att bli en av världens bästa, att aldrig vilja sluta utvecklas, säger Johan Ekström.

Team Sweden Truppen:
Anna Andersson, Spader Dam, Helsingborg 22 år
Ida Andersson, BK Högland, Nässjö, 25 år
Anneli Blomqvist, B-K Eva, Stockholm, 25 år 
Hanna Engberg, Team X-Calibur, Partille, 16 år 
Nina Flack, Team X-Calibur, Partille, 32 år
Josefin Hermansson, Team X-Calibur, Partille, 28 år
Victoria Johansson, Team X-Calibur, Partille, 28 år 
Jenny Karlsson, BK Skrufscha, Vänersborg, 23 år
Joline Persson Planefors, Team X-Calibur, Partille, 27 år
Annie Thorell, Spader Dam, Helsingborg, 23 år 
Cajsa Wegner, BK Femtionian, Hässleholm, 20 år
Jenny Wegner, BK Femtionian, Hässleholm, 24 år

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter
 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info