Hoppa till sidans innehåll

WBT/PBA: Martin och Jesper vidare

2017-10-04 20:12
Världstourtävlingen i Thailand har lockat ett otroligt starkt startfält. Bland andra är fyra sjättedelar av det svenska herrlaget till VM där; inklusive tävlingens regerande mästaren: Jesper Svensson. - Jag tänker inget extra på det, säger han.
  • Uppdaterad: 2017-10-04 22:16

Förra året blev Jesper Svensson historisk när han vann Thailands WBT/PBA-tävling och blev yngst någonsin att nå fem titlar på den amerikanska proffstouren. Efter att kvalet i årets tävling är spelat har han fortfarande chansen att försvara sin titel, men Team Pergamons tvåhandsdemon vet att det inte blir lätt.
- Det kommer bli svårt. Jag tänker inget extra på det utan försöker bara göra så gott det går, säger vinnaren av Lilla bragdguldet.

Bangkoks världstourtävling har i år lockat ett starkare startfält än tidigare och resultatnivån har varit skyhög. Jesper Svensson gick vidare till finalspelet som sextonde spelare på 2194 över 9 serier, ett snitt på 243,78. En poäng bättre på plats 17 gick klubbkompisen Osku Palermaa vidare.
- Det är för lite för topp sju men det är bra ändå, säger Jesper Svensson.

Kvalet går till så att alla spelare får räkna tre kval om tre serier vardera, med oändliga ”re-entrys”. Det innebär att de tre bästa starterna räknas och gör att resultaten går i höjden. Vann kvalet gjorde amerikanen Sean Rash som var ensam om att snitta över 250 på sina nio serier.
- Det springer ju lätt iväg med detta formatet, säger Jesper Svensson.

Fyra av de sex herrar som kommer representera Sverige vid VM i Las Vegas är på plats i Bangkok för att tävla om första priset på en miljon Bath, nästan en kvarts miljon svenska kronor. Förutom Jesper Svensson har Team Pergamons regerande europamästare i Masters Martin Larsen tagit sig vidare till final på trettioandraplats. Pontus Andersson, som blev fyra i den senaste världstourtävlingen: Lucky Larsen Masters, drabbades av att bli tredje spelare utanför final, trots 2142 (238 i snitt). Markus Jansson slutade tre positioner längre ner, på en 48e plats.

Thailands Kim BollebyTeam Pergamons thailändske landslagsman Kim Bolleby slutade strax utanför final, trots de lokala spelarnas extra gateway. Vänsterspelarens otur fortsätter från Asian games där 26-åringen slutade precis utanför medaljerna flertalet gånger.

I morgon fortsätter tävlingen med den andra rundan där de som kvalade sig vidare som 25 - 42, bland andra Martin Larsen. De tio bästa från runda två går sedan vidare till runda tre där Jesper Svensson, Osku Palermaa och de andra placerade 9 – 24 i kvalet. I runda fyra ansluter de åtta bästa från kvalet, inklusive: Team Clans irländare Chris Sloan och den finske legendaren Mika Koivuniemi, till de tolv bästa från runda tre. De åtta bästa går sedan vidare till en TV-sänd stegfinal.

 Följ tävlingen på asiatiska bowlingförbundets hemsida

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info