Hoppa till sidans innehåll

VM: ”Tungt, jobbigt”

2017-12-03 06:10
Båda de svenska lagen hade chans på medalj när de avslutande serierna på fem-manna spelades idag. Men det slutade med att inget lag gick vidare. - Vi bowlar för dåligt, säger Mattias Wetterberg.
  • Uppdaterad: 2017-12-03 06:10

Världsmästerskapen i Las Vegas är över för 11 av 12 spelare i den svenska truppen. Det stod klart idag när fem-manna-distansen avslutades idag. Inget av lagen tog sig vidare till semifinal och bara Pontus Andersson klarade sig med nöd och näppe till det avslutande Masters. Men även han hade det jobbigt idag.
- I början på spelpasset hade man chans på toppen men så blir det inte så. Det är mest mentalt jobbigt då, säger Pontus Andersson som tycker att det ska bli skönt med en ledig dag innan Masters.

Annars var både Martin Larsen och Nina Flack nära att ta sig till Masters-slutspelet. Martin Larsen gjorde en stor spurt mot Masters med 277 i andra serien, men när den sista slutade på 177 räckte det inte för den dubble regerande europamästaren i Masters. Nina Flack hittade det spel hon letat efter hela mästerskapet men ett par käglor som inte ramlade i sista serien, bland annat åttan på en jättesmäll, gjorde att hon slutade 14 poäng ifrån.
- Nina hittade i sista, men inte tillräckligt, säger Jenny Wegner.

Pontus AnderssonBara Pontus Andersson har fortfarande en chans att få med sig en medalj hem från mästerskapet. De andra spelarna är inte nöjda med sitt världsmästerskap.
- Vi kan inte skylla på någonting, vi har inte varit tillräckligt bra, säger Mattias Wetterberg
- Det är får många dåliga slag, det beror väl på en blandning av att man inte är trygg med banorna och inte vad man ska göra. Det blir att man jagar och letar hela tiden, säger han och Jenny Wegner håller med.
- Jag tror att de flesta av oss har känt oss vilsna. Men vi är väl inte tillräckligt bra på att anpassa oss, vi är jäkligt starka på annat, säger den 23-årige World Cup-vinnaren och fortsätter:
- Vi har bra spelare bland både herrarna och damerna, att ingen av oss är med och har chans på medalj är faktiskt konstigt. Vi får bli bättre, säger Jenny Wegner.

Förbundskaptenen Johan Ekström vet att spelarna är bättre än vad de har visat på banorna i Las Vegas den här veckan. Men att prestationen inte räcker till.
- Vi är bättre än så här. Det är väldigt många faktorer och tankar som snurrar runt i huvudet just nu. Vad hade vi kunnat göra bättre, förberedelser, taktik, det är många sådana frågor just nu, säger Johan Ekström. 

På måndag den fjärde december spelar Pontus Andersson första rundan i Masters klockan 18:00 svensk tid. Då har Sverige den sista möjligheten till medalj.

Dagens medaljörer:

All Event, damer: Guld: Danielle McEwan, USA; Silver: Siti Safiyah, Malaysia; Brons: Hsin-Yi Tsai från Taiwan
All Event, herrar: Guld: Hao-Ming Wo, Taiwan; Petteri Salonen, Finland; Brons: AJ Johnson, USA

Lag till semifinal herrar: Colombia, Danmark, Taiwan och USA

Lag till semifinal damer: Singapore, Malaysia, Colombia och Korea

Se alla resultat här: http://2017wc.worldbowling.org/results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info