Hoppa till sidans innehåll

VM: Sverige med i toppen på 3-manna

2017-11-30 05:10
Den unga svenska trion som ställde sig på banorna först i morse på VM i Las Vegas hittade tidigt både glädje och spellinje. Efter halva distansen ligger de på tredje plats. - Skönt med en bra start, säger Jesper Svensson.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 05:10

Det har varit lite frustrerat i det svenska laget, och kanske mest frustrerad har vinnaren av lilla bragdguldet: Jesper Svensson varit. Men när han, tillsammans med Pontus Andersson och Markus Jansson idag påbörjade 3-manna-distansen hittade 22-åringen någonting.
- Den första serien har jag letat efter hela mästerskapet. Det är skönt att få lite luft, att komma undan med lite halvträffar, säger Team Pergamons tvåhandsdemon.

Med 10 strike i första serien ledde Vimmerbysonen sina lagkompisar till en välbehövlig start med 668. Laget fortsatte sedan med 652 och avslutade för dagen med 628, en riktigt bra dag på jobbet som förde upp laget till en tredje plats bakom Japan och Sydkorea.
- En komplett laginsats, säger Jesper Svensson.

Pontus AnderssonTeam Clans Pontus Andersson fortsatte med sin vägvinnande djupa linje och slog idag 235, 220 och 224, totalt 679. På de svårbemästrade banorna hos South Point Hotel and Casino här i Las Vegas ger det 22-åringen en bronsplats i All-event efter tre spel-dagar.
- Pontus spelade väldigt bra och såg till att vi alltid var på banan, säger Jesper Svensson.

Samtidigt, i den tidiga starten, spelade systrarna Wegner tillsammans med Ida Andersson. De stod för en riktig kämpainsats under sina tre serier.
- Både jag och Cajsa stötte på problem. Jag hade det tufft i första och Cajsa i andra, men det kändes som vi fick tid att hitta tillbaka. Att vi hade Ida med oss också som var jämn kändes tryggt, säger Jenny Wegner och lillasyster Cajsa fyller i:
- Det kommer komma en skitserie för alla lag. I det här mästerskapet kan du aldrig slappna av, säger hon.

De landade på 1793 över sina tre serier vilket ger dem en fjortonde plats efter halva sträckan, ungefärJenny Wegner 120 poäng ifrån medaljplats. Men hoppet om en riktigt bra morgondag finns där.
- Vi tror på det här laget vi står i och vi vet att vi kan, säger Jenny Wegner.
- Hundra pinnar är ingenting, säger Ida Andersson självsäkert.

De två andra svenska lagen som spelade i de senare passen hittade inte samma siffror som de i det tidiga passet. Daniel Fransson, Mattias Wetterberg och Martin Larsen fick inte loss några längre strikeföljder, en bingo av Fransson var allt som fanns. Inte heller Nina Flack, Sandra Andersson och Isabelle Hultin satte några kryssrader. Men istället jobbade de sig upp från en tung start och blev bättre och bättre för varje serie som gick.

Imorgon avslutas triospelet med de sista tre serierna. Då spelar Pergamon-trion Daniel Fransson, Mattias Wetterberg och Martin Larsen i det första passet, klockan 18 (svensk tid). Sedan följer Nina Flack, Sandra Andersson och Isabelle Hultin klockan 21:50 (svensk tid) innan de sista två lagen går på banorna 01:30 (svensk tid). 

Se alla resultat här: http://2017wc.worldbowling.org/results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info