Hoppa till sidans innehåll

VM: Markus jagar Raymond

2017-11-30 21:40
Raymond Jansson är coach på VM i Las Vegas för det svenska landslaget. Han har under åren samlat på sig mängder med mästerskapsmedaljer. Nu VM-debuterar sonen och ska försöka slå pappas meriter. - Det hade varit jäkligt kul, säger Markus Jansson.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 21:40

Markus Jansson gör sitt första VM här i Las Vegas. 24-åringen har dock gjort två Europamästerskap tidigare där han har samlat ihop 5 medaljer, ett silver och fyra brons. Men han har en bit kvar till sin pappa.
- Jag vet att han har 45 mästerskapsmedaljer, säger Markus Jansson.

Pappa Raymond Jansson har vunnit tredje flest VM-medaljer av alla svenskar genomtiderna: 5 stycken, bara Tomas Leandersson (9) och Åsa Larsson (10) har fler. Än så länge har alltså Markus Jansson långt kvar.
- Det går ju knappt att slå. Det vore jäkligt kul, men det är svårt, säger Markus Jansson.

Även om bowlingen har utvecklats och det är fler länder som är med och slåss om medaljerna så har Markus Jansson pappa Raymonds antal medaljer som en sporre, någonting som han kan sikta på.
- Ja, det blir ett litet jagande, säger Markus Jansson.

På VM i Las Vegas går Raymond Jansson bakom banorna som coach och hjälper den svenska truppen med sitt bowlingkunnande och sin rutin.
- Det är svårare att lyssna på farsan än på de andra, men det är skönt att veta att man har med någon som varit med om jäkligt mycket i sin karriär, säger Markus Jansson och fortsätter:
- Men jag försöker lyssna, det gör ju allting för att vi ska lyckas, säger han.

Efter halva 3-manna-disatsen har den unge värmlänningen, tillsammans med 22-åringarna Pontus Andersson och Jesper Svensson, läge att kunna ta Sveriges första medalj i mästerskapet. Någonting som skulle göra att han närmar sig pappa i medaljligan.
- Vi har sagt att vi ska ha medalj med oss hem, säger Markus Jansson. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info