Hoppa till sidans innehåll

VM:”Jag får se världens bästa bowlare”

02 DEC 2017 13:00
Bland alla spelare och ledare på världsmästerskapen går en 76-årig farbror runt med en handduk och torkar när det behövs. Han heter Ron Winger, och han har fem titlar på PBAs seniortour. - Jag får se världens bästa bowlare, säger han.
  • Skapad: 02 DEC 2017 13:00

Han ser inte mycket ut för världen när han går runt i sin vinröda uniform och städar lite i South Point Hotel and Casino. Men 76-åringen har fem nationella titlar på den amerikanska seniortouren och tretton regionala titlar. Totalt har Ron Winger tjänat ihop 58 230 $ på touren sedan han gick med 1983.
- Nu hjälper jag till lite här, jag jobbar på South Point, säger han.

Las Vegas-bon är glad och nöjd med att få jobba i den 60-banor stora bowlinghallen. Den rutinerade bowlaren går runt med en handduk och torkar lite här och lite där, när det behövs.
- Nästa alla av världens bästa bowlare kommer hit till den här hallen, säger han.

Nu under VM så är han mest imponerad av den tidigare världsmästaren Jongwoo Park från Korea. Han tycker att 26-åringen spelar väldigt fin bowling.
- Han är en framtida stjärna. Hans rotationer, vridmoment, släpp och öppna axlar. En väldigt stabil spelare, säger Ron Winger.

76-åringen säger att Korea kommer att bli svåra att slå i lagtävlingen och att USA alltid kommer bli svåra att slå. Av de svenska spelarna har han mest koll på en av dem.
- Han, Jesper som spelar med Uretan rätt på käglorna, han är bra, säger Ron Winger.

Men det land som han tycker är roligast att se på banorna under det här världsmästerskapet är de som spelar mest annorlunda. Helikopter-spelarna från Taiwan som hittills under VM har tagit tre medaljer och har Hao-Ming Wu i toppen av All-event hos herrarna.
- Dom är fantastiska, dom har aldrig en tom-ruta. De har varit med där uppe hela turneringen och är verkligen bra bowlare, säger Ron Winger 76 år innan han går och torkar upp lite spilld läsk. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info