Hoppa till sidans innehåll

VM: Herrarna är 83 poäng från medaljplats

02 DEC 2017 04:54
Även om de svenska spelarna fortsatt såg frustrerade ut på banorna fick de en hyfsad start på lagtävlingen. Efter första dagens spel ligger de 12a, 83 poäng från fjärdeplatsen. - Det är fortfarande mycket kvar, säger Mattias Wetterberg.
  • Skapad: 02 DEC 2017 04:54

Efter halva första serien av herrarnas lagtävling hade alla fem svenska spelare en dubbel. Hela det svenska laget såg ut att ha tagit på sig ”strike-skorna” från start. Även om slutrutorna gjorde att resultatet stannade på 985 så fick de blågula en OK start.
- Vi fick en OK start i serie 2 också, säger Mattias Wetterberg.

Martin LarsenEn tom-ruta och sexton strike på andra seriens första fem rutor gjorde att, även om det kom ett par tråkiga rutor mot slutet, det blev över pari. Andra serien stannade på 1006 efter att Daniel Fransson, som exempel, hade passets högsta serie bland svenskarna på 220.
- Vi har väl ingen riktigt hög serie på någon av oss. Det flyter inte på hundra, vi har för mycket hål, säger Mattias Wetterberg.

När spelarna inte heller hittar flytet i den sista serien blir frustrationen som byggts upp under hela mästerskapet tydlig. Dagens sista serie skrevs till 976 och totalt samlade Sverige ihop 2967, 33 under pari. Ett resultat som inför morgondagen ger dem en tolfte plats, endast 83 pinnar efter USA som just nu har den fjärde och sista medaljplatsen.
- Det är frustrerat, det har aldrig riktigt flutit på, säger Mattias Wetterberg men säger samtidigt:
- Det är 15 serier kvar, det är inte omöjligt. Får vi lite flyt och några strike ihop så… det är klart att vi kan göra höga serier, säger Mattias Wetterberg.

Leder tävlingen i halvtid gör helikopterspelarna i Taiwan på 3141 före Colombia på andra plats fjorton pinnar efter. Resultatnivån är precis som under hela mästerskapet låg och inget lag har över 210 i snitt. Det svenska herrarna avslutar fem-mannat på morgondagens tidiga start, klockan 18:00 svensk tid.
- Nu ska vi dra och käka och snacka ihop oss, det är fortfarande mycket kvar, säger Mattias Wetterberg.

Reserven Markus Jansson som spelade med de andra ländernas reserver drog in 576 och såg ut att ha väldigt roligt på banorna idag. I All-event har Pontus Andersson inför den sista dagen 50 poäng upp till silverplatsen som just nu innehas av Jason Belmonte. Martin Larsen har 11 pinnar till 24e och sista platsen in i Masters. 

Se alla resultat på mästerskapets hemsida: http://2017wc.worldbowling.org/results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info