Hoppa till sidans innehåll

VM: Ännu ingen medalj

2017-12-01 06:30
Det blev ingen medalj i 3-manna heller för de svenska laget på VM i Las Vegas. Bästa placering fick Jesper Svensson, Markus Jansson och Pontus Andersson som blev tolva. - Det känns som vi kommer närmare, men det är en bit kvar, säger Nina Flack.
  • Uppdaterad: 2017-12-01 06:30

När det sista passet i 3-manna startade fanns det förhoppningar om medaljer. Systrarna Wegner och Ida Andersson behövde göra ett väldigt bra pass medan Jesper Svensson, Markus Jansson och Pontus Andersson hade ett väldigt bra läge. De unga killarna, 22; 24; och 22 år gamla låg på en tredje plats efter första dagens spel och inför sista rutan i dagens första serie såg det bra ut.
- Det är klart att det inte var en bra känsla att gå till nästa banpar efter den sistarutan, säger coachen Peter Ljung.

Jesper Svensson ställde 7-10 på fickträff, Markus Jansson fick en genomskärare och Pontus Andersson klippte sin uppställning. Istället för att kunna inleda medaljjakten och klättra med 640 blev det 580.
- Alla blev rätt slutna efter det, det är ändå en godkänd serie. Sen var vi på gång även i andra serien men fick inte riktigt ihop det, säger Peter Ljung.

Inför sista serien krävdes minst 631 för att ta sig förbi de lagen som spelat klart och att inte fler än ett lag var bättre i de som stod på banorna. Men när ruta fyra blev tom för alla tre började luften gå ur de unga spelarna.
- För två av dem är det första gången det spelar VM, det är klart att det kan spela in, det vet man ju inte, säger Peter Ljung.

Till slut blev det en tolfte plats för laget, placeringen före det andra herr-laget med Daniel Fransson, Mattias Wetterberg och Martin Larsen som på förmiddagen spelat upp sig. Damlaget med Systrarna Wegner och Ida Andersson var också på medaljjakt, till en början.
- Jag var så jäkla säger, jag kände mig så lugn, det här klarar vi, säger Ida Andersson.

Efter en första serie där de slog 645 hade de knaprat in på försprånget som topplagen hade från första Jenny Wegnerdagen. Både på banan och på läktaren kändes det att det var någonting på gång.
- Sen bytte vi banpar, säger Ida Andersson uppgivet och fortsätter:
- Det är så himla stor skillnad mellan banparen. Vi hade ingen marginal utåt och sväng inåt, säger hon.
- Vi kom helt vilse, vi blev hårt straffade för minsta lilla miss, fyller Jenny Wegner i.

Även om de hela vägen såg att det fanns en chans att nå medaljerna så blev den mindre och mindre från serie två in i mål. Till slut blev det en 17e plats för de svenska tjejerna. Den andra svenska trion, som spelat tidigare på dagen (Nina Flack, Sandra Andersson och Isabelle Hultin) slutade på en 24e plats.
- Det känns som vi kommer närmare, men det är en bit kvar. Men jag har en bättre känsla nu än efter 2-manna, säger Nina Flack.

Nina FlackI morgon börjar den distansen som de flesta vill vinna: lag-distansen, 5-manna. Där väljer det svenska laget att börja med Markus Jansson och Sandra Andersson som reserver under första dagens spel där damerna börjar klockan 18:00 (svensk tid) och herrarna sätter igång 23:15 (svensk tid).
- Fem-manna är det roligaste, säger Nina Flack.  

Då ska också Pontus Andersson jaga medalj i All-event, inför den sista distansen är han 16 poäng efter Petteri Salonen som innehar bronsplatsen. Sannolikt är han dock ganska klar för Masters-slutspelet. Den dubble regerande Europamästaren i Masters, Martin Larsen är just nu fyra poäng utanför. Bland damerna har Ida Andersson och Jenny Wegner ungefär 50 pinnar upp till de 24 som får spela masters.

Till final i 3-manna gick, på damsidan: USA med Shannon O’Keefe, Danielle McEwan och Kelly Kulick; Tyskland, med Janine Gabel; Tina Hulsch och Patricia Luoto; Taiwan med Shu-Wen Su, Yu-Fen Pan och Chia-chen Chou; och Indonesien med Putty Armein, Sharon Limansantoso och Tannya Roumimper.

Bland herrarna blev det tre asiatiska lag som gick vidare: Japan, med Daisuke Yoshida, Shogo Wada och Shusaku Asato; Hong Kong med Eric Tseng, Siu Hong Wu och Michael Mak; och återigen Taiwan, med Wu-Chi Chen, Zhe-Jia Xu och Hao-Ming Wu som leder All-event. Men också Finland, som med en mycket stark avslutning tog sig in bland medaljerna. Det laget innehåller Joonas Jähi, Petteri Salonen och unge Niko Oksanen. 

Se alla resultat på: http://2017wc.worldbowling.org/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info