Hoppa till sidans innehåll

USA-inspirerad Elittävling i Malmö

2017-10-06 18:21
Svenska Bowlingförbundets Elittour är den här helgen i Malmö där kvalet spelas över tio serier, fem på nyoljat och fem på ”burn” innan finalspelet avgörs genom endast matchspel. - Det är väldigt amerikanskt, säger Joline Persson Planefors.
  • Uppdaterad: 2017-10-06 18:21

Den svenska Elittouren, sponsrad av Nordic Amusement Group, stannar till i Malmö den här helgen. Tävlingen och dess format är inspirerat av den tuffa amerikanska tävlingen US Open. Kvalet påbörjades idag och spelas över fem plus fem serier där hälften spelas på nyoljat och hälften spelas på, så kallad, burn. De trettiotvå bästa går sedan vidare till en ”double elimination bracket”: ett matchspel där man blir utslagen först när man har förlorat två matcher.
- Det har jag aldrig spelat, det ska bli riktigt roligt, säger vinnaren av första starten Robert Lindberg från BK Glam.

Även Team X-Caliburs Joline Persson Planefors, som blev tvåa i tävlingens första start på ”burn” med 1132 gillar formatet med två olika starter och följande matchspel.
- Det är väldigt amerikanskt. Jag gillar matchspel. Man spelar det kanske inte så ofta men de gånger vi gör det brukar det gå bra. Vi får se det ska bli kul, säger värmländskan.

Efter tio års landslagsspel blev den tidigare europamästarinnan inte uttagen till vinterns världsmästerskap i Las Vegas, därför kändes det extra skönt att hon nu spelade bra.
- Ja, det är klart att det gör. Det går en hårfin gräns mellan att man totalt tappar självförtroendet och att man tänker: nu jäklar ska jag visa dem, säger hon.

Joline Persson Planefors gjorde precis som de andra som lyckats bra i inledningen av kvalet. De har alla tagit chansen när de har hamnat på gynnsamma banpar och slagit höga serier. Anton Ahlgren som vann andra starten hade två serier över 270 och Joline Persson Planefors hade två serier över 250.
- Jag gjorde det lätt för mig, det skruvar inte så mycket här så jag gjorde det jag är bra på och siktade istället, säger hon.

Robert Lindberg, BK GlamPå den första nyoljade starten var Robert Lindberg den enda som nådde över 1100 på sina fem serier, mycket tack vare att han utnyttjade ett gynnsamt banpar i sista och sköt 258. Märkligt nog hade han en skada att tacka för sin framgång på den 44,5 fot långa, tuffa, oljeprofilen.
- Jag har en ryggskada, Ischias, som ger mig problem i ryggen och knät. Då spelar man inte lika hårt för man kan inte ta i, säger 19-åringen.

Nu väntar, på fredagskvällen, ytterligare två starter innan kvalet avslutas på lördagens förmiddag med två starter. Sedan går de 32 bästa vidare till finalspelet och utgörs av matchspel. Robert Lindberg, som än så länge, har varit bäst på nyoljat vet vad han ska göra för att gå långt i tävlingen.
- Jag ska försöka spela så bra som möjligt, och inte försöka tänka så mycket på ryggen, säger han.

Se alla resultat på tävlingens hemsida: http://www.malmo2017.elittour.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info