Hoppa till sidans innehåll

Slog 300 två gånger och vann tävling - med lånade klot

28 FEB 2017 13:31
Joakim Wikström från Team Kungsbacka avslutade både kval och final i hemmahallens tävling på GBG-touren med en 300-ing. De gjorde att han vann tävlingen, utan att äga egna klot. - Jag lånar klot av en kompis då och då, säger han.
  • Skapad: 28 FEB 2017 13:31

Kungsbackas tävling på den lokala GBG-touren fick en häpnadsväckande avslutning. BK FH Engelholms Timmy Fredriksson och hemmaspelaren Joakim Wikström från Team Kungsbacka hade en uppgörelse av sällan skådat slag. Båda spelarna radade upp strike i den sista serien.
- Jag låg en ruta före honom hela serien och när jag satte min elfte fick han åttan kvar på en jättesmäll i ruta nio, då gick det upp för mig att jag vunnit, säger Joakim Wikström som för säkerhets skull satte sin tolfte strike och avslutade med 300.

Vad som gör att Team Kungsbacka-spelarens seger är än mer anmärkningsvärd är att han även avslutade kvalet med 300 för att ta sig till final och det faktum att han inte äger några egna bowlingklot.
- Jag har nog inte ägt ett klot på 7-8 år. Jag lånar klot av en kompis då och då, vi har i stort sett samma grepp, säger Joakim Wikström och fortsätter.
- Jag tar det som finns liggande av hans klot. Han har närmare tio klot så det är alltid några som lämnas kvar. Ibland är det väldigt intressant vilka som finns kvar, säger han.  

För tio år sedan valde den nu 26-årige Joakim Wikström bort Bowlinggymnasiet och valde att gå på golfgymnasiet och satsa på den sporten. Då tog han ett längre uppehåll från bowlingen och när han sedan började hoppa in och spela lite matcher och tävlingar lånar han klot.
- Jag skaffade helt enkelt inga nya klot när jag hoppade in, säger han och har inte heller några planer på att borra upp några nya.
- Jag har använt hans klot så länge nu, det hade känts för annorlunda om jag hade borrat upp klot med mitt eget grepp.

Under det senaste året har Joakim Wikström hoppat in och spelat åtta matcher, med lånade klot, och snittat 218. Men bolltalangen som 26-åringen visar upp använder han istället för sporten som han satsar på: Golf.
- Jag försöker att kvala in på Europatouren till hösten, det är det jag satsar på, säger han och tror att han har goda möjligheter att lyckas bra.
- Kommer jag bara ut där så kommer det nog ganska bra, säger han.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info