Hoppa till sidans innehåll

Nytt Team Sweden uttaget

08 JAN 2018 15:00
Förbundskaptenen Johan Ekström har inför de två närmaste åren tagit ut ett nytt Team Sweden som består av tio herrar. - Det blir i princip en bruttotrupp till VM i sommar och EM nästa sommar, säger han.
  • Skapad: 08 JAN 2018 15:00

Med ett stundande VM för herrar i Hong Kong under slutet av 2018 och sedan ett Europamästerskap i München, Tyskland under sommaren 2019 har nu den svenske förbundskaptenen Johan Ekström tagit ut ett nytt Team Sweden.
- Det finns två platser kvar att fylla om någon visar att de har tillräckligt stora skor, säger Johan Ekström.

Team Sweden Herrar 2018/19

Pontus Andersson, 22 år, Team Clan, Nässjö
Daniel Fransson, 26 år, Team Pergamon, Partille 
James Gruffman, 31 år, Team Alingsås
Peter Hellström, 42 år, Team Clan, Nässjö 
Markus Jansson, 24 år, BK Jösse, Arvika
Martin Larsen, 38 år, Team Pergamon, Partille 
Mattias Olsson, 34 år, Team Pergamon, Partille 
Robin Persson, 28 år, IS Göta, Helsingborg 
Jesper Svensson, 22 år, Team Pergamon, Partille 
Mattias Wetterberg, 28 år, Team Pergamon, Partille 

De största svenska stjärnorna är: Jesper Svensson, vinnare av lilla bragdguldet, 7 titlar på den amerikanska proffstouren och tvåa på världsrankingen samt Martin Larsen, historiskt dubbelt försvarande europamästare i Masters och världsfemma. De två tillsammans med Pontus Andersson, Markus Jansson, Mattias Wetterberg och Daniel Fransson utgjorde det svenska VM-laget i vintras.

Förutom de sex spelarna som representerade landslaget förra året under VM och World Cup (James Gruffman) återkommer Team Clans EM-bronsmedaljör Peter Hellström och Team Pergamons vänsterhänte Mattias Olsson.
- Mattias fick en hel del att jobba på av oss när vi var i USA i somras. Han har tagit ett stort jobb och har utvecklats mycket och jag tycker han förtjänar en plats i Team Sweden, säger Johan Ekström.

Robin Persson, IS Göta är ny i Team SwedenRobin Persson från IS Göta i Helsingborg är debutanten i truppen. Han har efter klubbytet till Elitserieklubben från BK Frigg i Perstorp utvecklats mycket och placerat sig själv i sverige-eliten. Det resulterar nu alltså i att 28-åringen får en plats i Team Sweden.
- Han har under en väldigt lång tid tävlat i det mesta som finns. Från Super Six när det fanns till NAG Elittouren och Europatouren. Han har visat i och med det och med kontinuerlig träning med tränare: Amanda Andersson att han platsar här. De har jobbat hårt ihop under en lång tid, säger Johan Ekström.

De tio herrarna som är uttagna i Team Sweden får lite extra hjälp med träning av landslagsledningen och tillgång till resurspersoner från, bland annat, Riksidrottsförbundet. Allt för att de ska kunna prestera när de slåss om medaljer iförda blågula kläder på mästerskap.
- Det ska bli kul att följa dessa tio och se om det är några fler som visar att de vill vara med här, säger förbundskaptenen Johan Ekström. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info