Hoppa till sidans innehåll

Nykomlingen Tegnér överraskar

28 DEC 2017 13:00
När Världens bästa liga har kommit halvvägs ligger nykomlingarna Tegnér från Säffle på en oväntat bra sjunde plats. - Vi kom väldigt bra förberedda, säger Daniel Nordström Green.
  • Skapad: 28 DEC 2017 13:00

Två nya lag stod på startlinjen när herrarnas Elitserie drog igång i höstas. BK Glam från Örebro har storsatsat men har haft bekymmer i högsta serien, som så många andra nykomlingar de senaste åren, och står på endast tre poäng efter höstens 11 matcher. Den andra debutanten BK Tegnér däremot har imponerat stort. Men först efter en anpassningsperiod som innebar tre förluster.
- Det behövdes. Vi började med dubbel borta och det började inte alls bra, det var mycket nytt för oss. Sen var det hemmapremiär, då var vi lite väl spända. Sedan blev vi varma i kläderna. Vi ska inte göra så stor sak av det utan göra vår grej, säger Daniel Nordström Green i BK Tegnér.

”Vår grej” för Säffle-laget är att kämpa tillsammans. Laget har inte den mest meriterade truppen, eller de största ekonomiska musklerna, utan de siktar på att vara det bästa ”laget” och att ha roligt.
- ”Vår grej” är att ha lite extra roligt och kollektivet. Att ha en stark grupp, jobba en för alla, och alla för en. Vi har ingen stjärna utan jobbar på att hålla ihop en stark grupp, säger ”Dany”.

Dessutom tränar Tegnér väldigt mycket, de tävlar inte så mycket, men de tränar och studerar. Till sin hjälp tar de in den värmländska rivalen, Raymond Jansson, som hjälper dem att bli bättre på teorierna kring bowling.
- Vi läser på väldigt mycket, RG-värden på klot och banläsning och sådant. Det har gjort att vi blivit ett snäpp bättre, säger Daniel Nordström Green.

Alla förberedelser har gjort att nykomlingen Tegnér nu står på 11 poäng på elva matcher och bara har två poäng upp till Team Clan på den sista slutspelsplatsen.
- Vi hade som mål att hänga kvar, men nu siktar vi på att bli åtta och slippa kvala oss kvar. Men det är klart, går det att ta sig till slutspel inför sista helgen i Helsingborg är det klart att vi siktar på det, säger Daniel Nordström Green.

Nykomlingen Tegnér har varit så pass bra att de så här långt är bästa värmlandslag. De ligger två positioner högre än BK Jösse, förra årets slutspelslag från Arvika har haft en oväntat svag höst.
- Det som har överraskat mest är nog Jösse, jag trodde de skulle vara ett slutspelslag. De har haft Markus Jansson borta ett par matcher, det kostar väl att ha en sådan landslagsstjärna borta. Det är små marginaler i Elitserien, säger Daniel Nordström Green som inte är lika överraskad att IS Göta ligger tvåa i Elitserien:
- Jag är inte ett dugg förvånad, vi har pratat om det. Kollar man på spelarna de har är jag inte ett dugg förvånad att de är ett topplag, säger han.

Daniel Nordström Green tycker att Pergamon är ”hur svåra som helst att slå” och ser de som ett säkert slutspelslag tillsammans med IS Göta och Team Clan. Dessutom tror 31-åringen att norrbottningarna från Bodens BS skaffar sig biljetter till Malmö.
- De imponerade stort på oss när vi var där uppe, jag tror på dem. Men det är så jämnt att det är helt otroligt. Vi hoppas lite på att Jösse tar sig till slutspelet, men för att det ska hända är det mycket som ska klicka, säger Daniel Nordström Green.

Själva kommer BK Tegnér att jobba vidare på samma sätt som de gjort tidigare för att fortsätta att överraska och vara med och slåss i Världens bästa liga.
- Vi ska fortsätta på samma spår och träna mycket i juluppehållet så att vi kan komma till våren så förberedda som möjligt. Vi ska köra på med vår grej och se hur långt det räcker, säger Daniel Nordström Green.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info